Markar Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 W funkcji na dole też wywołuje się funkcja powyżej ;) CO MAM ROBIĆ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Przecież dałem Ci na to kod kilka postów wyżej 0.0 void func1(); void func2(); int main() { func2(); } void func1() { // } void func2() { func1(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 :D Działa :D jak będę czegoś potrzebował to tu napiszę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 8 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 O boże, co za ludzie. Jak nie wiecie to nie piszcie bzdur, bo tylko mieszacie. to nic z tego nie wyjdzie. Deklarowanie funkcji musi wyglądać tak: dobre Emm... To że mam 11 lat nie oznacza że mam jakiś problem z logicznym mysleniem i nie umiem szukać informacji, poradzę sobie Tylko niech ktoś odpowie na pytanie dwa posty wyżej. PS Game maker mi się juz znudził ;p A to już w ogóle najlepszy txt tutaj PS znudził ci się, a udało ci się napisać w nim jakąś dobrą grę? zacznij od tego. I umiejętność logicznego myślenia i szukania informacji od wieku nie zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Przeszkadza wam że ucze się C++? EDIT: PS muszę najpierw uczyć sie GML'a żeby robić w C++?? EDIT2: Zresztą umiem już nieźle gml'a :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 W wieku 11 lat wątpie, że nauczysz się C++. Tak od 13 - 14 lat to jeszcze, ale 11 to za mało. Na pewno nie poradzisz sobie m.in. z działaniami matematycznymi skoro w 4 klasie bierzecie teraz pewnie wyrażenia algebraiczne i priorytet znaków matematycznych. O reszcie nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 @Eq piątej klasie, nie czwartej. A co ma wiek do nauki? Ja np. mam ze wszystkiego piątki a wcale się nie uczę :D A co do działań matematycznych to wikipedi chyba nie ukradli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 No i? Ja się nigdy nie uczyłem i do 1 LO miałem średnią 5.0+. Jeśli rzeczywiście masz piątki z takim logicznym myśleniem to boje się jak stoją Ci z trójami. Zadałeś pytanie tak podstawowe i banalne, że nie możliwe jest abyś logicznie myślał. W google wystarczyło wklepać: c++ funkcje czy coś podobnego a potem przeglądnąć z trzy linki. Można by to jeszcze przełknąć gdybyś miał zerowe doświadczenie z programowaniem ale pisałeś, że bawiłeś się gm'em więc... A co do działań matematycznych to wikipedi chyba nie ukradli Szkoda, że google tak ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 A co ma wiek do nauki? Oj ma oj ma. Co do ocen zobaczymy jak będzie w szkole ponad podstawowej. Gwarantuje, że tam za nieuczenie nie dostaje się 5. Ja na twoim miejscu albo bym poczekał z nauką C++ albo brał się za kucie matmy i gml'a. Tak na marginesie: Symfonia C++ została napisana "dla 14-latka amatora jak i dla profesjonalnego programisty". Chyba jedyna taka książka gdzie przytoczono taki szeroki przedział wiekowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Dajcie spokój, skoro jeszcze przedwczoraj męczyłem się nad własnymi funkcjami, a dzisiaj się jeszcze douczam o pętlach (umiem do i while), i mam pytanie, co oznaczają te znaki: j++; j--; i inne z tutku Xiona na warsztacie(gamedev)? Nie mogę się doczytać do czego służą, domyślam się, bo mam swój rozum, ale chcę żebyście moją niepewnoś rozwiali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 są to operatory inkrementacji / dekrementacji j++ postinkrementacja - zmienna pierw jest użyta a następnie zwiększona o 1 (a=1; b=a; a+=1;) j-- postdekrementacja - zmienna pierw jest użyta a następnie zmniejszona o 1 (a=1; b=a; a-=1;) ++j preinkrementacja - zmienna pierw jest zwiększona o 1 a następnie użyta (a=1; a+=1; b=a;) --j predekrementacja - zmienna pierw jest zmniejszona o 1 a następnie użyta (a=1; a-=1; b=a;) o reszcie nie wiem, nie czytałem tego tutoriala. pytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Dziękuję pięknie ;) Jak coś nie będę wiedział to zapiszę i nie próbujcie mnie zniechęcić do C++, i jeszcze chyba po coś to forum stworzono żeby się pytać o różne rzeczy dot.C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Nikt tu Cię nie zniechęca ale udzielamy Ci mądrych rad. Wystarczyło w google wystukać: operator ++ i masz już odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 @Eq: ale ja nie wiedziałem że to jest operator bo w tutku jakoś dziwnie było wyjaśnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 To nie wiem czy dobrze się z niego uczyć :) Ja na twoim miejscu dał bym te 50 - 60 zł i kupił bym sobie Symfonię C++. Bardzo szczegółowa, wszystko łopatologiczne więc powinieneś załapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Symfonia jest w sieci jako e-book :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Nie skorzystam z E-booka ale książkę niedługo kupię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Proszę, oto linki do kursów. Najpierw naucz się tego (opcjonalnie popytaj na forum): http://kursy.ddt.pl/?TutorialId=1 Załapałeś? Masz tu kurs na wiki: http://pl.wikibooks.org/wiki/C%2B%2B A jak byś chciał coś wyświetlać to polecam: http://kursy.ddt.pl/ Ja tam wolę SDL bo łatwiej wchodzi do głowy. Umiesz wyświetlać graficzki w konsoli? Dobra, kurs WinApi: http://lublin.webd.pl/crayze/cpp-winapi/winapi.html Jeszcze dorzucam kurs (w tworzeniu) Allegro Gui: http://kursy.ddt.pl/?TutorialId=6 Chcesz tworzyć w 3D? Łap kursy, też są o 3D: http://www.gamedev.pl/tutorials.php Przeszperaj gamedev i megatutorial "Od zera do gier kodera" I pamiętaj, programowania nie nauczy się nikt w 5 minut. PS: YXE/Psychol/PsichiX tworzy kurs o tworzeniu gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 @Up: jest jeden problem... Ja to wszystko wiem(to że są takie tutoriale, nie to że wszystyko umiem) wiem że nie nauczę się programować 5 min, przecież nie mówiłem że już musze w 5 min się nauczyć C++ bo sie nudze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ja tam nie lubie czytać e-booka. Moim zdaniem ma 2 minusy i 2 plusy. + Czytając od razu możesz sprawdzać kod z książki. + Jest darmo. - Na komputerze nie mogę się skoncentrować. - Wolę czytać naturalnie a nie psuć sobie oczu ;p Ale mimo tego wolę książkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ja też wolę książkę, bo co by było bez neta gdy człowiek się uczy? Katastrofa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi