David Dark Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Witam, sytuacja wygląda następująco: wchodzę postacią na object ze statkiem i przenosze się na inną wyspę (room) obok statku na tej wyspie. próbowałem to zrobić w ten sposób: w object ship w roomie1: jesli wejde postacią na object statku ==> goto room2 ==> destroy object postaci ==> create object postaci relative kolo statku w drugim roomie. Zalezy mi na tym zeby object postaci był przeniesiony do drugiego roomu a nie zeby 2 object byl stworzony w 2 roomie a ten 1 bedzie ciągle w room1. z góry dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Nie muszisz niczego niszczyć i tworzyć... wystarczy, że w drugim roomie ustawisz object, ten który chcesz "niby" przenieść..da to takie same rezultaty..tylko mniej zabawy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 spoko, tylko jeśli jest to turówka na 2 osoby to sprawa wygląda inaczej, bo wtedy jest object postaci w 2 róznych roomach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 No to zawsze możesz zrobić dwa identyczne obiekty, jeden dla jednego gracza, drugi dla drugiego, i jak ten pierwszy jest aktywny, to drugiemu ustawić image_alpha=0 i odwrotnie.. no i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 tego jeszcze nie próbowałem:P dzięki za pomoc :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi