Japanstache Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Tak mnie wzięło na zrobienie jakiejś dobrej zręcznościówki z dzielnymi asami i bitwami powietrznymi a w sumie nie mam kompletnie pomysłu na realia, oprócz tego, że niewiele wspólnego z rzeczywistością mieć nie będzie a technologia zatrzyma się na tej drugowojennej. Poza tym, jeśli masz pomysł jaką maszynę dodać albo chcesz zostać autorem własnej grupy najemników, graficzki samolotów tutaj. Ogólnie: -tła, domki, rzeczki, dróżki, poletka uprawne, żeby pasowało do grafik wyżej -nowe maszyny -postacie (portret 64x64 + zdanie albo dwa o niej byłoby idealne) -pomysły na grupy najemników, frakcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ja jestem chętny :) . Próbka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 No i bardzo fajne:) Rób, rób więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ok zrobiłem jeszcze dwa i na razie pomysły mi się skończyły :P (tamten obrazek uaktualniony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Kolejne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Łuhu, bardzo fajne:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 a nie chcesz czegoś bardziej wyszukanego?? np. powinieneś pod takim kątem patrzeć na zrobienie czegoś. z taką grafiką nikt Ci nie będzie grał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Ja będę grał. Stasz, mam nadzieję, że dodasz możliwość edytowania sobie samemu graficzek, jak w tym silniczku rpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 @eltix pokaż mi choć jedną twoją grę w której grafiką jest chociaż w połowie tak dobra jak to co podałeś Staszowa grafika ma styl i klimacior więc chętnie zagram w grę z taką grafiką niż badziewie bez stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Następny kurde antypixelowiec. GTFO from pixelki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Bo niektórzy nie lubią celowego ograniczania swoich umiejętności. O ile samoloty są niezłe i nie można się czepić, "bo taki ma styl", to tło, czyli jednolita trawa + te wszystkie rzeczki nie wyglądają za dobrze i nie ma co wymówki szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Lubię oceniać grafikę projektów we wczesnych etapach produkcji, nawet jeśli autor napisał, że ta ulegnie zmianie Poza tym + te wszystkie rzeczki Co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Super. Nie możesz zrozumieć, że mnie nie obchodzi, że coś jest we wczesnym etapie produkcji? To właśnie idealna faza by móc powiedzieć, co jest nie tak. Nawet, jeżeli autor wyraźnie podkreśla, że coś zmieni, to, jeżeli w ogóle mamy na dany projekt jakikolwiek wpływ, warto dodać, co jest nie tak. A w tym wypadku wypowiedź nie była kierowana do ciebie, ale to taki drobny szczegół. Aby nie było żadnych wątpliwości: Problem powstaje wtedy, gdy ktoś skieruje krytykę w moją stronę. Nie mogę się z tym pogodzić :( . + te wszystkie rzeczkiCo. Rzeczki aka elementy otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 do Farkraja; nie robie gier na pokaz, w ogóle nie robie. mam 1 projekt nad ktorym siedze jak mam czas. zaraz dam screena wszystk ostare i stoi. duzo prztykładów w sumie wykorzystanych, przerobionych. teraz bym duzo zmienił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 @Elti Co do tamtych samolotów to jednak mniej realistyczny styl bardziej pasuje do fabuły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Japanstache bez sensu pytanie. na które mogłoby być milion odpowiedzi. zastanów sie. np. nuda, wolny czas, kontakt z ludzmi online, na swoj sposob jakas zabawa, zainteresowanie. kontynuowac? ;] kiedys takie grafiki w czasach pegazusa by sie przyjęły dobrze, ale teraz...\ No może i tak. róbta co chceta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Pamiętaj słonko, że nie tylko grafika się liczy (a w swojej produkcji też masz z nią, widać, problem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Jeżeli podchodzić do wszystkich gier jak eltix to wszystkie gry na gmclanie mają badziewną grafikę BO TERAZ to już trzeba kryzisy robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 heeee slonko wcale nie mam problemu z grafika. to akurat pierwsze lepsze screny. chyba wznowie robote i zobaczymy ;p jest duzo darmowych modeli, tekstur, w takim razie czemu nie korzystacie z tego? po co robic gre w 8 kolorach przy takich zasobach dostępnych dla każdego. wystarczy poszukać. ale dobra. przeciez nie każda gra to musi być 'ten życiowy hit. Farkraj masz racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judei Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Nein, nein, nein! <napierdziela ręką w stół i przesuwa paluszkiem po skąpym wąsiku> Każda grafika ma swoje zalety. Silenie się na fotorealizm powoduje, że takowa się szybciej starzeje. Przez pierwsze parę lat doświadczamy "stęków", że jaka to ona wspaniała i ######aszcza. Z czasem jest coraz gorzej. Natomiast Stasiowe pikselki są ponadczasowe i naprawdę ładnie wyglądają. Zależy od stylu gry. Gra Elitxa, jak sam screen wskazuje, musi zrobić kupę i pozbyć (defekować?) się tych paskudnych grafik, bo w moim odczuciu, gra Stasia prezentuje się ładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 musi zrobić kupę - co to ma znaczyc ide odsniezac bo kupa to sie na zewnatrz zrobila nie jestem zaden anty. w sumie red alert ma o wiele gorsza grafike od 2 a 2 nie dorownuje mu do piet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 to się zdecyduj... albo jesteś za kryzisami albo pikselkami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 3 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Przede wszystkim w grze eltixa (przynajmniej na screenach) grafiki zupełnie do siebie nie pasują stylowo. Proste, teksturowane obiekty sąsiadują z mnóstwem różnokolorowych gradientów, a bohater jest jakby wyrwany z innej gry, nie wspominając już o ohydnym menu. Ale ze screenów wygląda na grę grywalną, co jest niestety ważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 "to się zdecyduj... albo jesteś za kryzisami albo pikselkami! " głupi żeś? sam sie zdecyduj. nie jestem za niczym. ani przeciwko niczemu. nie bądź taki ograniczony. wojzax teeej menu dałem tylko kawałek. z resztą nie chce mi sie pisać tutaj. wojna wybuchnie jeszcze. zaraz chyba sie wkurze ;] i dam jakąś zapowiedz i wznowie prace. wrrr a i grafika jest inna, to tylko do testów wydajności jak widać po lewo. ide. koniec tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Bo to jest właśnie ta mądrość użytkowników. Piszesz, że "styl ci się nie podoba", a oni "brzydką masz grafikę w grze". Ten styl grafiki nie pasuje do gry zręcznościowej. Dowód? Obrócona grafika o dowolny kąt, którego wartość nie jest podzielna na 45 wygląda brzydko. No i nikt nie wziął pod uwagę, że Eltix nie napisał "nie dam screena, nie będę nic udowadniał" albo "nie ma czego pokazywać, robiłem to kilka minut" tylko od razu wrzucił zrobione na szybko screeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 generalnieee to ile ludzi tyle gustów. proponuję zakopać wszelkie topory i iść na piwo. Wojzax ; Warfog np. ci się udał i jest grywalny i reprezentuje poziom. kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Ten styl grafiki nie pasuje do gry zręcznościowej. Dowód? Obrócona grafika o dowolny kąt, którego wartość nie jest podzielna na 45 wygląda brzydko. Gusta, gusta. Poza tym zauważ, że ten w tym temacie proszę o współpracę ludzi, którzy byliby skłonni narysować coś ładniejszego od moich prac. Komentować obecną grafikę, styl i założenia możesz w zapowiedzi. ED: Wojzax ; Warfog np. ci się udał i jest grywalny Łojezu, Wojz, słyszysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Czy ja gdzieś napisałem, że brzydko malujesz? Czy ja w pierwszym moim poście w tym temacie w ogóle zwracałem się do ciebie? Genialna interpretacja moich postów, nie ma co. Jak na razie w tej kwestii tylko Dziab jest od ciebie lepszy. I nie gusta, lecz fakty. Grafika powiększona i obrócona nie wygląda zadowalająco. Zważywszy na to, że jest najpierw powiększona, potem obracana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 to warfog w ogóle wyszedł? ;O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi