David Dark Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam, robie bardzo prostą gre rpg prosze o pomoc kogoś doświadczonego który mógłby mi pokazać prostym skryptem jak to zrobić: Mam dwa obiekty : Orc i Knight Obydwa mają ustawione dla siebie zmienne 'strenght' (sila w walce) orc ma round(random(3)) tak samo jak knight, tak aby w kazdej walce była ona inna, Orc wchodzi na pole z knightem i tu pojawia sie mój problem, jak porównać obydwie wartości? Gdy strenght orca jest wiekszy od knighta ten ginie (destroy) no i orc ginie jesli knight ma większą wartośc swojej strenght... narazie bawie sie drag and dropem ale mysle ze tu bedzie trzeba zastosować jakis skrypt. dzięki z góry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 if (orc.strength>knight.strength) then destroy; O to Ci chodziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 ok problem rozwiązany :thumbsup: dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi