lvla2y Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam , mam problem , otóż chciałbym , gdy mój (czyli obj_bohater)obiekt przybliży się do obiektu np. do obj_wrog na 24 pixele to zaczyna strzelać , a jak obj_bohater zaczyna oddalać się od obj_wrog na 24 pixele przestaje strzelać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 if (distance_to_object(wrog) <= 24) { //strzelanie } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lvla2y Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 a mógłbyś jeszcze rzucić kod na strzelanie , bo mój coś nie chce działać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 create: GML moge_strzelac=true alarm0: GML moge_strzelac=true alarm[0]=10 i tam gdzie hunter napisał ''//strzelanie'': GML if moge_strzelac { instance_create(x,y,obj_pocisk) moge_strzelac=false } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 do GML if moge_strzelac { instance_create(x,y,obj_pocisk) moge_strzelac=false } W klamerki dorzuc jeszcze GML alarm[0] = 10 I tąże(?) linijke wywal z eventu alarmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi