Rudy Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam wszystkich! Mam pewien problem. Kompilator wywala błąd już przy definicjach zmiennych, a dokładniej - przy definicji tablicy bool. Kod wygląda tak: /// wprowadzanie bibliotek /// #include "C:\Program Files\CodeBlocks\share\CodeBlocks\include\hge.h" /// deklaracje zmiennych globalnych /// HGE *hge = 0; unsigned short game_speed = 10; unsigned short add = 2+3*10; // czasami zapisuję parę małych wartości w jednej, mniej pamięci bierze unsigned short size_x = 10; unsigned short size_point = 1; unsigned short size_y = 10; unsigned short test_info = 1*1 + 1*2 + 0*4; bool click[10] = 0; // << o tutaj się błąd pojawia A kompilator pokazuje coś takiego: (...).cpp|14|error: invalid initializer| ||=== Build finished: 1 errors, 0 warnings ===| Pomoże mi ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 bool click[10] = {0}; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Aha, no tak, to takie oczywiste. Za długo siedziałem w GML'u :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi