bobo Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jak zrobić aby zmienna punkty była taka sama na każdym roomie a nie na każdym była zerowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Przy oknie obiekta ze zmienną 'punkty' zaznacz 'Persistent' i po kłopocie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Raczej nie to :P Opisze dokłądniej problem : Mam obj_punkty w którym mam: create: global.punkty=0; w draw: if room=r_koniec { draw_set_alpha(1); draw_set_font(font0); draw_text(x,y,string(global.punkty) +" punktow"); } Mam obj_urugwaj w którym mam: Left Presed: global.punkty+=1; i klocek room_goto_next() Prosze o pomoc! :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 W obiekcie obj_punkty masz w Create globla.punkty =0; Jeśli ten sam obiekt jest w następnym pokoju to nie dziwne że na poczatku masz zero. Powineneś zrobić oddzielny obiekt który w Create ma global.punkty =0; i umieścić go tylko w pierwszym roomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 EEE nie to nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zdążyłeś dopisać zanim ja zdążyłem wyedytować aby nie napisać 2 postów podrząd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 utwórz obj_punkty tylko w pierwszym roomie i zaznacz mu Persistent, PS. Nie musisz robić oddzielnego obiektu bo po co i nie musisz nic zmieniać w create Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A jeżeli mam r_pytanie1( w którym można lecz nie trzeba zdobyc 1 pkt) po którym następuje r_dobrze/r_zle potem r_pytanie2( w którym można lecz nie trzeba zdobyc 1 pkt) potem r_dobrze/r_zle i potem r_koniec( w którym ma pokazywac sie ilosc zdobytych punktów). To jak zrobić zeby te punkty były sumowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi