Dzaher Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam może mi ktoś bardziej wytłumaczyć jak dokładnie zrobić by np. postacie się omijały. Ja mam tak: w o_player z kolizja z o_player: GML mp_potential_step(o_player.x,o_player.y,3,true) I gdy się stykają to bardzo rzadko się mijają tylko się zacinają, nie poruszają się itp. Jak ktoś może niech mi dokładnie wytłumaczy co, gdzie i jak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zacznijmy od najważniejszego: Jaką wersję Game Makera posiadasz i zarejestrowaną, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzaher Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Game Maker 7.0 Pro, ale 8 też mam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 a ja cie odeśle do tego: https://gmclan.org/index.php?wiki=article&zm=154 tu masz wszystko ładnie napisane ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi