Thobby Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Czy istnieje sposób na narysowanie czegoś na ekranie pomimo ustawionego window_set_vissible na false? Chodzi mi o to że gdy włącze jakiś inny program, to co narysuję w swoim dalej będzie na wierzchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Bezpośrednio na ekranie? Nie. I chyba nawet dlla nie ma dobrego do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 to jak zrobili słynną gre rozwal pulpit? print screena? wiecie jaka, mrówki laserek woda itp... lubie tą gre i odkąd siedze w gm'ie to mnie to ciekawi... DLL'a szukałem, nie znalazłem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 C++? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 nie chodziło mi o C++ tylko o sposób. ale skoro nasz kolega chce pracowac na tle niech sie zabierze za C++... szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Gra pobiera screen pulpitu (i okienek na pulpicie), potem fullscreen, screen na surface1 i surface2 i heyah :) . Domalowujesz efekty na surface2, wyświetlasz surface2 i menu, a jak reset, to pobierasz dane z surface1. Jedyny problem to pobranie screenu, chyba żeby jakoś pobrać background ze screenu, a potem surface z rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 to jak zrobili słynną gre rozwal pulpit? print screena? wiecie jaka, mrówki laserek woda itp... lubie tą gre i odkąd siedze w gm'ie to mnie to ciekawi... DLL'a szukałem, nie znalazłem ;p screenshot + fullscreen. e: aff nie zauważyłem postu rudego ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 może jakby tak zrobić klasycznego screena z GM, spritea wczytać z zewnątrz, a po game_endzie wywalić screena? chyba sobie tak zrobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi