Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam oto moja pierwsza gra http://www.przeklej.pl/plik/battle-ball-exe-0007em5ts6jo. Po włączeniu każdy zauważy dziwne poruszanie się paletki. Ona dosłownie sama sie porusza ja strzałkami mogę zmienić tylko kierunek tak da się grać ale trudno. Ktoś mi powie pokolei co mam zrobić aby paletka się zatrzymywała jak przestane naciskać klawisz?? :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Dodaj w paletce event>No Key> a w nim, kod, GML speed=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Dodaj w paletce event>No Key> a w nim, kod, GMLspeed=0; Jak tak robię to paletka się w ogóle nie porusza stoi w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 A jak poruszasz paletką? Strzałkami? Jeśli tak to musi działać, chyba że przy ruchu robisz w x+=1, to chyba mógłby być problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 A jak poruszasz paletką? Strzałkami? Jeśli tak to musi działać, chyba że przy ruchu robisz w x+=1, to chyba mógłby być problem... http://www.fototube.pl/obraz,1.JPG-542648.html U mnie to wygląda tak tak jak mówiłem jestem dość zielony. Ale narazie tylko to mi nie wychodzi. Napiszcie jak krok po kroku gdzie wejść i co wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ej, jak ty ruszasz paletką!? Nie ma ruchu... dodaj chłopie ruch, czyli eventy Up/Down, a tam ruch góra/dół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ej, jak ty ruszasz paletką!? Nie ma ruchu... dodaj chłopie ruch, czyli eventy Up/Down, a tam ruch góra/dół... Wiem miałem tak ale wcześniej napisane było że mam zrobić no key.MAM TAK http://www.fototube.pl/obraz,1.JPG-542664.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ale nie kasować innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) OK ZOBACZE POŁĄCZONO: Nie działa. Teraz mam tak http://www.fototube.pl/obraz,2.JPG-542672.html Left i speed 10 right speed 10 i press no key speed ) Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Mimek Połączono posty. Radzę zapoznać się z Regulaminem, który zabrania pisania 2 postów pod rząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Double post... dobra, co do buga, no key zaznacz to po środku, a speed 0, left zaznacz strzałke w lewo i speed 2, a w prawo daj strzalke w prawo i speed 2, a po kolejne, no key, to nie ma byc press, tylko normlany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Już działa. Ustawiłem release na speed 0 i kwadrat pośrodku dla każdej ze stron i działa. Teraz mam jeszcze jedno pytanie jak wpisać nick w menu. I Jak zrobić aby wynik zapisywał się po przegraniu. :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi