Mulko Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam otóż robię grę multiplayer w game maker 6.1 (nie koniecznie do gry tylko sie po prostu uczę) No i wykorzystałem przykład z tej strony. Oczywiście większość rzeczy pozmieniałem. No i 2 ludki dobrze chodzą, ale kiedy dodałem pojazdy to jeżeli jeden gracz jeździ samochodem to u drugiego samochód stoi a po mapie lata ten ludek 1. Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 hmm. nie za dużo wyjaśniłeś, ciężko ocenić. Może nie dałeś rysowania samochodu u drugiego gracza? Tzn. Samochód nie jest w "multiplayer" u obu z graczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Strzelałem, że pojazdy zostały dodane jako zwykłe obiekty w grze, które nie są synchronizowane poprzez sieć w każdym kliencie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mulko Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Tak zgadza się nie jest włączone rysowanie samochodu dla innych graczy. Nie wiem do końca jak to zrobić. Jak to zrobić? A i jeszcze 2 pytanie zna ktoś jakiś poradnik tworzenia gier multiplayer w game maker? Tylko żeby był po Polsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 A i jeszcze 2 pytanie zna ktoś jakiś poradnik tworzenia gier multiplayer w game maker? Tylko żeby był po Polsku? Na GMCLAN znajdziesz coś na pewno :) Musisz tylko dobrze poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mulko Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 o jak zrobić by temu 2 graczu tez rysowało ten samochód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Tak jak napisał Ranmus. W samochodzie musi być kod klienta tak jak w graczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mulko Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 no tak ale to samochód którym można jeździć dopiero po wejściu do niego. To taki sam kod jak w graczu dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nom. I jakąś zmienną do operowania kiedy można jeździć samochodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Po wejsciu do auta wysyłaj dane, a potem X i Y i direction ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 albo jeszcze lepiej aby ni było lagów wysyłąj x i y a odbieraj je jako xx i yy. i potem w gm: GML (step) if (distance_to_point(xx,yy)<=0 && distance_to_point(xx,yy>0.3)) { speed=0; } else { move_towards_point(xx,yy,2.5) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi