adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam czy mógł by mnie ktoś odesłac do wontku o skrypcie multiplayer??? bo szukam i szukam i nic i chciałbym się dowiedziec jak zrobic taki system walk jak w aphelion online?? i Jaki by był najlepszy do tego maker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jak widze nic nie umiesz w GM? Wnioskuje po poście ;p Naucz się najpierw prostych rzeczy, a potem multiplayera, możesz zobaczyć w skrypty, przykłady itd. tam był art. mój o ping-pongu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 znalazłem wielkie thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Tłumaczenie 39DLL(tutoriala):https://gmclan.org/index.php?czytajart=66 Moj art.https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=18378 (Głównie kod) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 a taki system walk jak w aphelion online?? i 2. np żeby było widac normalnie jak chodzą po mapie? i dotego najlepszy byłby rpg maker?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 RPG Maker, nie wiem czy da się online, czekaj chwilke, zaraz Ci dam multiplayer system... dam w edicie ;p @EDIT:http://roki.ugu.pl/pliki/39DLLMultiplayerSystemV1.0.rar Trudne w obsłudze, ale są komentarze, uczyłem się na podobnym przykładzie, nie wiem gdzie on jest, więc napisałem swój powinien działać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 A system walk jak w aphelion online i że widac potowry jak chodza po mapie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) i najlepszy do tego rpg maker xp? czy rpg maker vx??? Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Mimek Dwa posty pod rząd karane są ostrzeżeniem. Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 A system walk jak w aphelion online i że widac potowry jak chodza po mapie?? wybacz ale nie kazdy grał w te gre wiec opisz ten system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 RPG maker, lol, ja to robiłem w game maker, ten cały kod, a w RPG maker nie wiem jak ma być, co do potworów, to je zrób i wysyłaj serverowi info o każdego pozycji itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 System taki chodzisz strzałkami bijesz ctr widzisz z góry i itp ale niemożna zrobic tego w rpg maker??? Ale mi chodzi ote potwory żebym sam je widział jak chodzą jak tibia bo multi zajme się póżniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 jesli chcesz robić to w rpg makerze to trafiłeś na złe forum z tym pytaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 aha przepraszam a czy byś mógł polecic godne forumz rpg maker?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 moze : http://www.rpgmaker.10giga.pl/ lub http://rpgmaker.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 a w game maker 6.0 można robic gry rpg?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 a w game maker 6.0 można robic gry rpg?? każdą gre można zrobić ;] ograniczeniem są tylko twoje umiejętności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 a czy byś mógł podac taki skrypt żeby był taki system walk jak w tibi?? i 2 żebym widział potowory na mapie po na rpg nie widac wlasnie 3. lepszy game maker 6 czy 7 czy 8?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 masz walka ala tibia: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=106 co do gm'a dla kazdego lepszy jest inny ale mysle ze im nowszy tym lepiej aby widzec potwory musisz najpierw zrobic obiekt dać mu sprite i ustawić w roomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 dzienx man jestes spoko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adif123 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) a jak dodac ten skrypt wraz z innym skryptem?? dobra juz niezamuje sie tym odzucilo mnie to :P Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Mimek Kolejny raz napisałeś dwa posty pod rząd. Jest to zabronione przez REGULAMIN, z którym radzę Ci się zapoznać. Warn! Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zakładka "control", klocek "Execute a piece of code". Wpisujesz tam skrawek kodu, często błędnie nazywany skryptem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Z tego co się domyślam ta gra o której mówisz jest z gatunku RPG. Kiedyś był przykład na GMClanie Yody jak wykonać MMORPG jak znajde to dam posta w edycie E. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=14040 znalazłem E2. Kurde link nie działa zapomniałem sprawdzić od razu ale zapytaj się może ktoś ma ten przykład i Ci go udostępni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi