I am vader Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Cześć, mam pewien problem. Uczę się świetnie, mam dobre oceny, zawsze jestem przygotowany i tym podobne duperele. Moją totalną przeciwnością jest siostra. Mimo to jej zawsze się wszystko upiecze no i nawet potrafi tyle ryczeć żebym musiał z własnego kompa zejść. Hasło nie wchodzi w gre bo wychodzi jeszcze gorzej. Posiadam również drugiego laptopa(teraz z niego piszę), ale to 7-letni IBM R31 no i niefajnie się na nim siedzi. Czy jest jakiś sposób żeby KONKRETNEMU użytkownikowi móc zablokować połączenie? W domu są 4 komputery. 1 łączy się kablowo, 3 bezprzewodowo. Wszystkie 4 "łączą się" w routerze do którego dochodzi kabel od sieci. Komputer o którego zablokowanie mi chodzi wykorzystuje bezprzewodówkę. Pierwszą moją myślą było wyłączenie połączenia radiowego w ustawieniach routera ale wtedy tylko jeden komputer będzie miał dostęp do sieci. Macie jakiś dobry sposób? :) Zapomniałem jeszcze wytłumaczyć po co mi to. Odpowiedź jest prosta- jak nie będzie internetu to się zanudzi i wyjdzie do koleżanki na kilka godzin, a ja odzyskam dostęp do kompa pod dodatkowym pretekstem naprawienia wi-fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Wejdź w ustawienia routera i zablokuj MAC adres karty sieciowej kompa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Żeby tak kombinować... Ja bym na twoim miejscu wyłączył po prostu kartę sieciową w menadżerze urządzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 jak mam mac sprawdzić? a i jeszcze co do tego jedno pytanie: Jeśli z kompa A zablokuje komputer B to jak wejde na komp B to z tego kompa bede mogl wejsc na router i wylaczyc sobie blokade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 tak, pod warunkiem, że się to umie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 No ba. Codziennie robię przebieżkę po ustawieniach routera. Chodziło mi tylko o to czy nie tylko dostęp z netem ale też dostęp do routera będzie zablokowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 MACa sprawdzisz wpisując w konsoli cmd polecenia "ipconfig", MAC to adres fizyczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 jest adres ip,maska podsieci, brama domyslna i tyle :/. Nie mów mi że to to samo co adres IP bo sie popłaczę że nawet tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Wpisz "ipconfig /all" powinieneś znaleźć adres fizyczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 I got it! Dzięki. Tematu nei zamykać bo zawsze można pogadać o blokowaniu, snifferach, adresach itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi