LolikZabijaka Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Cześć, mam pytanko, da się jakoś "wyczyścić pamięć" portu PCI? Chodzi o to że jak włożę urządzenie które było wcześniej to niech komputer wykryje je jako nowe. Da się tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Port PCI nie ma pamięci. : / System powinien wykryć zmianę w sprzęcie i sam wyłączyć niedziałające sterowniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 ta pamięć to tylko przenośnia, chodziło o to żeby port wykrywał wcześniej podłaczone urządzenie jako nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 to jak masz winde to musisz "stare" stery wywalić, w menadżer urządzeń daj żeby pokazywał w widoku wszystko i wywal to czego nie chcesz, po restarcie winda będzie chciała instalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 chodzi o to że tego urządzenia nie ma w menedżerze zadań, cieżko to wytłumaczyć, ale spróbuję, więc tak: -kupiłem niedawno kartę fire-wire, ale komp przestał ją wykrywać, przełożyłem do innego gniazda i działało, ale potem przestało. -chcę aby port PCI wykrył tą kartę jako nową, bo możliwe że coś źle ustawiłem i dlatego ta karta nie działczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 A dałeś żeby pokazał ukryte?? Ja tam ekspertem nie jestem ale u mnie wszystkie urządzenia nawet te wirtualne są w menadżer urządzeń... Edit. No może jeszcze coś w biosie być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Troszkę przekieruję temat. przerzuciłem kartę firewire do nowego gniazda, które jest bardzo blisko karty graficznej. KOMP WYKRYŁ. ale w menedżerze urządzenie ma żółty wykrzyknik: Czy ktoś może mi wyszuka sterowniki, żeby działało? Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Spróbuj albo windowsowe zaktualizować albo od producenta płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 próbowałem i nic, sterowników też jakoś nie mogę znaleźc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi