Lordis Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam! Mam głupie pytanie ... Jak zrobić by przy jakiejś akcji odtwarzał się dźwięk losowo z paru podanych. To znaczy mam dźwięki "hit","hit1","hit2". i teraz jak uderzam przeciwnika to mają sie one losowo odtwarzać czyli jak uderze go raz to któryś z dźwięków się odtwarza, uderze jeszcze raz to inny się odtwarza itd. prubowałem sound_play(hit,hit1,hit2) ale wywala błąd że złe argumenty no i w sumie ma racje bo w tej funkcji podaje się jeden argument ;/ wie może ktoś jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 sound_play(choose(hit1,hit2,hit3,hit4)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 sound_play(choose(hit,hit1,hit2)); @edit ahh PsichiX szybszy, no kurde :P! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić zapętlanie się muzyki w grze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 sound_loop(dźwięk) i o ile się nie mylę, nie można loopować "normal sounds". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 nie można loopować "normal sounds". przecież da się. :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dzięki jeszcze raz wam :D Wszystko śmiga idealnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 przecież da się. :blink: o ile się nie mylę, nie można loopować "normal sounds". Nie wyrywaj z kontekstu :) błąd rzecz ludzka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Nie wyrywaj z kontekstu :) błąd rzecz ludzka po prostu cię poprawiłem. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi