pivot18 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam OStatnio zastanawiałem się jak Podczas ładowania pliku pokazywał się nam postęp ładowania zasobów. Nie chodzi o ten gamemakerowy tylko taki który ładowałby grafikę z zewnatrz. Jak to zrobić? D: Chodzi o sam pasek ładowania i zakończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 GML while(laduje_sie) { draw_clear(c_black) < rysuj postep, np: x/y plikow zaladowanych > screen_refresh() < laduj plik > } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A jak zrobić właśnie ten postęp. O to mi chodziło tylko jeszcze ten postęp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 chociazby rysuj pasek o szerokosci: max_szerokosci*ilosc_zaladowanych/ilosc_wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ok chyba rozumiem xd A zmienna ładuje się ma być równa ilości plików do załadowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 ma byc true dopoki maja sie ladowac pliki, ale tu masz cos bardziej zrozumialego: GML for(i=0;i<max_pliki;i+=1) { draw_clear(c_black) draw_text('Załadowano: '+string(i/max_pliki*100)+'%') screen_refresh() < ładuj plik o numerze "i" > } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jednak nie użyje tego sposobu ale zanalizuje kod ;) THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Power Clubbers Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A może jakiś przykładzik wykona ktoś? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Łap: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=86 To jest Tymona, w przykładach poszukałem, i znalazłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Power Clubbers Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Czytałeś temat? :] Tu chodzi o pasek ładowania :] :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi