Micanser Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Hejka, chce zrobić grę że jeżdzi się czołgiem i takie tam (widok od góry) ale nie wiem jak zrobić by działko strzelało w strone celownika (w strone w którą jest scelowane) może wydać się wam to pytanie głupie i banalne, ale ja nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_angle=direction; W kodzie działa. Przy strzale: i=instance_create(x,y,kula); i.direction=direction; Ha, byłem za szybki dla Zakola xP EDIT Muszę coś robić, nie? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Działko niech stworzy nowy obiekt, który będzie mial w Create: direction = point_direction(x, y, obiekt_celownik.x, obiekt_celownik.y); speed = 10; Już to 9 * 10 ^ x pisze na tym forum :] Edit: Usz ty! xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki :thumbsup: Wykorzystałem wasze odpowiedzi pół na pół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi