DoNcEr Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam. Kiedyś wpadłem na pewien pomysł ale nie mogłem go zrealizować ponieważ potrzebowałem jakiegoś programu, który miałby takie działanie: Powiedzmy dostaję nową wiadomość na Gadu Gadu. Program automatycznie zapisuje wiadomość z gadu do pliku tekstowego. Każda następna wiadomość zastępuje poprzednią, tak aby w pliku tekstowym mogła być tylko pojedyńcza wiadomość. Chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto się zna na Delphi lub innych językach czy możliwość stworzenia takiego programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 a do jakiego celu? pewnie znajdzie sie lepszy sposob niz zapis do pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Posiadałem serwer SA:MP (San Andreas Multiplayer) w nim stworzyłem mapę w języku PAWNO stworzyłem funkcję która wczytuje mi plik tekstowy. Dzięki temu mógłbym nie wychodząc z gry czytać wiadomości gg na konsoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 a moze jednak lepiej zrobic w tym pluginie wykrywanie aplikacji GG (czy tez innych komunikatorow) i zalozenie hooka pobierajac ostatnia wiadomosc za kazdym komunikatem przyjscia wiadomosci? znacznie szybciej by dzialalo :) chyba ze sie nie da to nie mam pomyslu innego optymalniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 W PAWNO nie ma takiej możliwości .Jest ograniczony tylko na potrzeby gry. No ale pliczek tekstowy wczytuje mi w grze. Ten programik miałby być tylko połączeniem z gg bez żadnych związków z serwerem SA:MP EDIT: A na swoje umiejętności widzisz taką możliwość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:thumbsup: Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Może ściągnij EKG z Pythonem. Dzięki niemu możesz przechwytywać zdarzenia np. odbioru wiadomości i napisać skrypt, który zapisze rozmowę w pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 a moze jednak lepiej zrobic w tym pluginie wykrywanie aplikacji GG (czy tez innych komunikatorow) i zalozenie hooka pobierajac ostatnia wiadomosc za kazdym komunikatem przyjscia wiadomosci? znacznie szybciej by dzialalo :) chyba ze sie nie da to nie mam pomyslu innego optymalniejszego on nawet pewnie nie wie co to hook ;D ty przecież ostatnio ode mnie dostałeś kod jak to zrobić... Mam swój własny JEDYNY w sieci jak na razie mi wiadomo komponent do obsługi GG8+/GG10 ;) sam go napisałem i myślę nad tym czy by go nie udostępnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRIVER3x2 Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Daj mi 2 dni postaram się napisać ten program, mam plan, ale nie obiecuje że na pewno się uda bo jeszcze nie zacząłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 To przepisać GG API nie można? Nawet pewnie gdzieś jest coś na C++. Choćby napisać jakąś konsolową aplikację która by odbierała wiadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Heh no racja nie wiem co to Hook przyznam się. DRIVER3x2 no dzięki poczekam. Ja teraz delphi studiuję w poszukiwaniu tej możliwości. :thumbsup: sprawdzę o czym mówisz jak jest to co chciałem to napiszę EDIT: EKG z Pythonem to pod linuxa odpada. Ja mam XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 masz.. http://toxygen.net/libgadu/protocol/ ja zrobiłem swój komponent bazując na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 dzięki przyda się :) ale dopiero podstawy poznaję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Pieter, jemu raczej chodziło o to żeby przechwytywać nową wiadomość z programu GG, bo raczej on nie chce odzielnnego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRIVER3x2 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 masz.. http://toxygen.net/libgadu/protocol/ ja zrobiłem swój komponent bazując na tym. O super przyda się, ja chciałem to zrobić całkiem inaczej lecz nie wypaliło, poszperam jeszcze w tej dokumentacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Pouczyłem się trochę Delphi i widzę że z tym komponentem THGG do delphi może się udać. Wiadomość przechwyci do memo a z memo już automatycznie zapis do pliku. Tak sobie na razie dumam. Ps . (komponent Trayicon) jak zminimalizuje do Traya program jakiś to jak spowrotem go pokazać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 A nie prościej skorzystać z oficjalnego api gg? http://dev.gadu-gadu.pl/api/pages/botapi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Te API ma poronione warunki : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 THGG i inne komponenty są nie uaktualnione... będziesz miał WIEEEELKIE problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Chyba najlepszym sposobem będzie zarejestrowanie się na jakimś jabberowym serwerze z transportem gg i potem napisanie programiku do obsługi jabbera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Chyba najlepszym sposobem będzie zarejestrowanie się na jakimś jabberowym serwerze z transportem gg i potem napisanie programiku do obsługi jabbera. to już łatwiej jest po prostu napisać program do obsługi GG ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Zrobiłem sobie Komunikator z komponentu THGG nie działa on zachwycająco ale wysyła wiadomość bez zarzutu, problem zaczyna się przy odbiorze wiadomości. dopiero po jakimś czasie zaczyna odbierać wtedy już każdą łapie. Teraz tylko parę przeróbek i będę miał to co chciałem. Wiecie jak zrobić aby odtworzył się dźwięk jakiś przy przyjściu wiadomości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa909766.aspx gdy dostaniesz komunikat odebrania wiadomosci (po prostu walnij to tam gdzie kod zajmuje sie wiadomoscia po jej odebraniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 dzięki działa, jeszcze tylko. powiedzmy mam na formie okienko Edit1 i chcę zeby wiadomośc przychodząca nie wpisywała się w następne linie tylko zastępowała poprzednią. Czyli żeby Edit1 wyświetlał tylko jedną ostatnio odebraną wiadomość. To pewnie jedna linijka kodu ale nie wiem gdzie szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 w takim przypadku czysc zawartosc tej formy i wstaw do niej nowa wiadomosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 A no tak też można :) dzięki wielkie EDIT: OK wszystko już mam . Ostatnia odebrana wiadomość zapisuje się do pliku , później mogę ją czytać grając w GTA:SA :multiplayer :) o to chodziło dzięki wszystkim za pomoc:)) Tak w rezultacie wygląda mój programik screen: dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi