uzu13 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Po raz kolejny witam :jezor: Zrobiłem obiekt gracz(obj.1) i obiekt miniaturka_pistol(obj.2) W mojej grze obj.1 jest po środku i kamera za nim podąża. obj.2 jest w lewym dolnym rogu i chcę aby cały czas tam był jak się przemieszczam. Jak to zrobić? Jaka "Miniatórka".. ;/ stosuj słownik lub chociaż firefoxa. Poprawione :) ΨΧΞ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 w drawie daj: GML x=view_xview[0]+20 y=view_yview[0]+500 draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha) Zresztą od groma było takich tematów, wystarczy chwila chęci na znalezienie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Nie dziala bo to dla pro a ja jeszcze nie rejestrowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 to zamień to draw_sprite_ext na GML draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y) lub wykasuj to wszystko co podałem i w stepie daj GML x=view_xview[0]+20 y=view_yview[0]+500 Jednak wtedy obiekt będzie z małym opóźnieniem poruszał się za viewem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Działa dzięki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi