tomekk1410 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Cześć mam 1200zł i chciałbym kupić peceta do gier, jaki wybrać procesor, kartę graficzną itp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Za tyle to sobie kupisz co najwyżej średnią kartę graficzną + procesor do gier ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Podać konkretną jednostkę, czy podzespoły osobne? Postaraj się przede wszystkim o niezłą grafikę, procesor najlepiej z czterema rdzeniami i minimum 2 GB ramu. Wiem, to baardzo ogólne informacje, ale radziłbym się do tego dostosować, jeżeli myślisz przyszłościowo. Za 1200 zł można niezły komputer kupić, serio. Dawidds, pewnie kupujesz gry w sklepie pokroju Net System, gdzie za 1200 zł to ci kartę graficzną co najwyżej sprzedają :P . Radzę ci przejrzeć nieco aukcji internetowych, zanim się wypowiesz. Średnia karta graficzna, czyli np. GF 9800+, we współpracy z innymi podzespołami powinna poradzić sobie z każdą grą na PC, tak przynajmniej z moich testów wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Slash podaj mi wszystkie podzespoły osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 CAŁEGO zestawu (licząc zasilacz, płytę główną, kartę sieciową etc.) za 1200zł, na którym gry typu Far Cry 2 pójdą na średnich detalach za 1,2k nie kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Ojezu, ale failujesz. Mój komp ciągnie FC2 na najwyższych, a kupiłem go 2 lata temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Jak to nie kupi O.o jeżeli FC2 wyciska tylko średnie detale to złom jak na dzisiejsze czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Odpaliłem FC2 dla pewności i ciśnie na najwyższych więc tymbardziej normalnego kompa za 1200 kupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Eh. Wiem, że sprzęt tanieje, ale kurna, nie aż tak, aby cały zestaw mogący pociągnąć tego, no dobra, nfs Shifta, kupić za 1200zł. A jak się mylę to podajcie mi tutaj taki zestaw, z chęcią zobaczę (nie ironia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 http://allegro.pl/item795764558_komputer_e..._512mb_dvr.html Super komputer. Wprawdzie kosztuje więcej, ale nie mam dziś czasu by szukać. Jutro coś podam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil-GM Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 http://allegro.pl/item803789767_e6300_2x2_..._dvdr_ibox.html http://allegro.pl/item802639036_gracz_e750...sklep_raty.html http://allegro.pl/item808141306_e6300_2_x_...0gt_1024mb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 http://allegro.pl/item800129443_komputer_l...9500gt_1gb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 O, ten jest najlepszy pod względem wydajność / cena. Brałbym go bez wahania. Nie wiem, jak się w 1k zmieścili dodając jeszcze lightscribe'a i niezłą grafikę, ale kit z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 O, ten jest najlepszy pod względem wydajność / cena. Brałbym go bez wahania. Nie wiem, jak się w 1k zmieścili dodając jeszcze lightscribe'a i niezłą grafikę, ale kit z tym. To proste: płyta główna warta koło 150zł, procek za ok. 230zł, ram ok. 150zł, karta grafiki jakieś 190zł, dysk o takich parametrach to ok. 170zł, taka nagrywarka to sprawa koło 100zł, obudowa koło 120zł, czyli wychodzi mniej więcej wartość tego komputera. Trzeba brać pod uwagę, że ja dałem ceny detaliczne ze sklepów, do tego uśrednione na podstawie ceneo/skąpiec, a takie sklepy dostają części taniej, w cenach hurtowych, więc się mogli spokojnie zmieścić w 1k i do tego trochę zarobić na złożeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Do gier procek 2x2,6Gh to jednak dość mało, goodramy 2xGHz, i ogólnie wszystkie podzespoły wybrane tak, aby miały fajne numerki :> No ale niech będzie, wygrałeś/liście. Kiedy to tak staniało... ;| ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Dobra Marmot, ale na złożeniu komputera się chyba więcej niż kilkadziesiąt złoty zarabia, nieprawdaż? W końcu to też jakieś ryzyko jest... Dawidds, lol. "Numerki" akurat mają bardzo małe. Te intelki są bardzo wydajne, grafika porównywalna do GF 9600 :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Dawidds wcale ten procek to nie tak mało, zresztą na boxowym można spokojnie i tak wyciągnąć 3ghz+. Grafa tylko jakaś bidna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 W przypadku procka akurat lepiej jest patrzeć na model niż na ilośc GHz. A to jest zaledwie E5300, który mocarzem mimo tych 2,6GHz to nie jest. Dobra Marmot, ale na złożeniu komputera się chyba więcej niż kilkadziesiąt złoty zarabia, nieprawdaż? W końcu to też jakieś ryzyko jest... Tylko że oni z tego złożenia to mają lekko 100zł, jak nie więcej. Ja podałem ceny detaliczne tego sprzętu, hurtowe są niższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Marmot, do kogo to było skierowane z tym prockiem? Do mnie, czy do Dawiddsa? Bo moim zdaniem, procesor, BEZ WZGLĘDU NA ILOŚĆ GHZ, jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 to ja nie wiem co jest grane ale kupilem kompa jakies 3 lata temu za 1200zł i jedyne co dokupiłem to drugi gb ramu, no i wyżej wymienione gry (far cry2, nfs: shift) śmigają mi bezproblemu, w tym ten pierwszy na prawie pełnych detalach (jedynie rozdzielczosc zniżona). Ogólnie warto dać za kompa więcej niż 2000 zł tylko jeśli jest fanem sandboxowych gier typu gta4, saints row2, assasins creed bo w nich ścinka jest a cała reszta działa elegancko. No albo żeby mieć kompa na kilka lat do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi