cysior Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Jak zrobić taka animacje torsu i obu rąk postaci, cos ala almora. Chodzi mi o kod, a nie spirtesy. Z góry dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 nikt ci tego nie zrobi bo to silnik całej gry, masz przecież przykłady chodzenia ala almora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 nikt ci tego nie zrobi bo to silnik całej gry, masz przecież przykłady chodzenia ala almora Zle mnie zrozumiałeś :P Ja nie chce kodu z almory, tylko prosze o pomoc w stworzeniu czegoś w stylu "ala" almora. Mam 1 przykład o animacji skieletowej ale jest zbyt rozbudowany. A mi chodzi tylko o ruszanie rąk i torsu w sposób podobny jak w almorze(wizualnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 najprościej to zrobić tak: masz 2 sprity: głowa i tors. przechylasz dane części za pomocą lengthdirów (pomoże tu dodatkowa wartość, która ciągle się obraca - powiększa się, a gdy sięga 360, zeruje się). co prawda to prymitywna metoda, ale będzie działać. wuala. nikt ci tego nie zrobi bo to silnik całej gry, masz przecież przykłady chodzenia ala almora KMAĆ znalazł się "mondry". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ale mi nie chodził o o takie bujanie jak w almorze bo nawet w nią nie grałem i moje to tylko dwie linijki kodu : GML move=0 GML if(keyboard_check(ord('W')))move+=10 image_angle=direction+sin(degtorad(move))*24 Cała magia bujania mojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi