Markar Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Witam, czy w GM'IE da się zrobić efekt trzęsienia się jak galareta? Np. po kolizji z Obj_Kula obiekt się zatrząsł, cały, jak galareta, da się tak zrobic? Jak tak to jak? I jeszcze żeby obiekt trząsł się w zależności jak szybko zwalnia, jak szybko spada itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Trząsł się jak galareta? Teoretycznie da się, praktycznie nie ma sensu (wydajność). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Możesz np. zrobić animację, tak będzie najprościej. W kodzie też się da, ale to już chyba wyższa technika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 latwizna. W kolizji daj zmiane objektu i tyle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Lenin, nie zrozumiałeś mnie, nie może być animacja, bo chodzi o to żeby ta galareta trzęsła się tylko częścią pod wpływem zdeżenia z czymś i żeby to trzęsienie ustawało dość szybko, tak gdzieś po 3 sec. Siła trzęsienia żeby była w zależności od siły zdeżenia(szybkość samochodu) i żeby galaretka trochę odskoczyła(galaretkowy klocek). A jeszcze dokładniej to chodzi mi o taki efekt jak w "JelloCar", zobacz na youtobe filmik jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Kiedyś na chyba Game Maker Community znalazłem taki dodatek do Gm wraz z przykładem: DOWNLOAD: TU Chyba o to Ci chodziło ale nie wiem ;p Ps. Dodaj wtyczke do gm'a i odpal przykład Polygon Bodies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 OOO thx, właśnie o to mi chodziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi