SLy Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No właśnie. Szczególnie martwi mnie IE, który mimo wszystko nadal jest bardzo popularny i sporo ludzi z niego korzysta. Zacząłem konwertować stronkę (a raczej sam szablon) z htmla na xhtml strict i zastąpiłem wszystkie tabele divami. Pod względem kodu wszystko jest ok, zresztą validator to potwierdza. Pod FF i Operą wygląda normalnie a pod IE się krzaczy :/ Co ciekawe pod każdą wersją IE wygląda inaczej :D Da się to jakoś "naprawić", żeby pod każdą przeglądarką stronka wyglądała normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Da się, tylko i wyłącznie metodą prób i błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Albo można zrobić pewien trick (już nie będzie zgodne z XHTML Strict), że dla IE jest inna wersja strony do wyświetlania, niż dla Opery czy FF. Było to bodajże opisane na www.browsehappy.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi