szpaq99 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 można prosić o texture trawy, do mojej gry. Bo ta co ja mam jest brzydka, i nie pasuje do klimatu gry. Chcę jaśniejszą teksturę do mojej gry. Za teksturke. Credki. A i poszukuje top - down szablonów pająka, węża, i różnych typu robali do których by się strzelało. 3 szablony i kredki gratis/ Tak wygląda grafika w mojej grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 http://www.spiralgraphics.biz/packs/terrain_lush/index.htm Wszystko w licencji Royalty Free. ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Kuba z tego co widziałem w upku to ładnie rysujesz. To namalował byś mi tych robali (narysował kontury, nie muszą być super abym się kapnął co to jest). A jak sobie z tego concept artu go namaluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Wiesz co to jest concept art ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Sorka pomyliłem (Nie wiem ale fajnie brzmi) się chodzi mi o szkic po prostu robali top down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Zapewne chodzi ci o szablon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 No ba, napisałem to w pierwszym pości e ale coś posta ucięło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Jak zrobić teksturę trawy. 1. Ściągamy gimpa. 2. Robimy fotkę trawie aparatem, komórką, whatever 3. Wczytaj do gimpa zdjęcie 4. Filtry>Odwzorowania>Stwórz bezszwowy. 5. Zapisz. I masz piękną teksturę trawy, z satyfakcją że ręcznie zrobiona :) Tak samo robisz z ziemią i jakim tam podłożem chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop44 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Tutaj masz http://images.google.pl/images?hl=pl&s...ved=0CBMQsAQwAA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jak zrobić teksturę trawy. 1. Ściągamy gimpa. 2. Robimy fotkę trawie aparatem, komórką, whatever 3. Wczytaj do gimpa zdjęcie 4. Filtry>Odwzorowania>Stwórz bezszwowy. 5. Zapisz. I masz piękną teksturę trawy, z satyfakcją że ręcznie zrobiona :) Tak samo robisz z ziemią i jakim tam podłożem chcesz. Niezbyt idealny ten sposób, te 'mechaniczne' szwy widać, znam ciekawszy sposób 1.Bierszesz i rysujesz trawe 2.Otwierasz w edytorze GMa 3.Klikasz 15 razy na niebieska strzalke przesuwającą obrazek w prawo, dzięki czemu szew który był 'na krawędzi' teraz jest 15 pixeli od krawędzi, dzięki czemu możemy go łatwo edytować 3.Analogicznie ze strzałką w dół I masz piękną teksturę trawy z satysfakcją że samemu ją narysowałeś bez żadnych filtrów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Niezbyt idealny ten sposób, te 'mechaniczne' szwy widać, znam ciekawszy sposób 1.Bierszesz i rysujesz trawe 2.Otwierasz w edytorze GMa 3.Klikasz 15 razy na niebieska strzalke przesuwającą obrazek w prawo, dzięki czemu szew który był 'na krawędzi' teraz jest 15 pixeli od krawędzi, dzięki czemu możemy go łatwo edytować 3.Analogicznie ze strzałką w dół I masz piękną teksturę trawy z satysfakcją że samemu ją narysowałeś bez żadnych filtrów :D w upku mam artykuł jak to się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi