london Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mój problem polega na tym, że są sobie dwa obiekty: bohater i obiekt4. Obiekt4 ma ustawione parent na bohatera i gdy bohater strzela pocisk wychodzi także z obiketu4. Jak zrobić, aby pocisk wychodził tylko z bohatera? Pozdrawiam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Odznaczyć parent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Odznaczyć parent? Nie zabardzo rozumiem :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Chodzi o to, że masz wyłączyć parent^^. EDIT: When an object has a parent, it inherits the behavior of the parent To chyba znaczy, że: Jeżeli objekt ma "parent"(rodzica? dziedziczenie jak w programowaniu objektowym?) to dziedziczy wszystkie jego "zachowania". Te zachowania to chyba eventy itd, więc.... Nie zna wyjścia, ale może Ci to jakoś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Najpierw trzeba by było wyjaśnić, drogi londonie, jaką chcesz uzyskać zależność między obiektami bohater i obiekt4, ponieważ wydaje mi się, że ustaliłeś błędne założenia i trzeba będzie poprawiać to i owo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Najlepiej pokaże co jest nie tak: https://gmclan.org/up338_4_Gra_.html EDIT: Wyłączyłem parent i już nie strzela :D wszystko dobrze jest. Dzięki Ranmus i Nicolas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi