pivot18 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 witam chciałem się zapytać jak stworzyć id. i pobierac z niego direction :x bo chce zrobić że jeżeli direction jestna 0 - 90 to ma image_xangle na 1 . jest jakas pomoc? z góry th. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Nic nie rozumiem? W jakim sensie stworzyć id? Każdy obiekt i instancja ma swoje własne id. I nie ma czegoś takiego jak image_xangle Weź że napisz dokładnie o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 image_xscale coś takiego jest ;P i mi chodzi to to że tworzenp czołg z niego tylko niego pobieram informcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Powiedz dokładniej o co ci chodzi... Inny obiekt ma pobrać informacje od czołgu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 tak zmienną direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 a=czolg.direction I teraz w zmiennej a masz to direction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 o thx o tomi choziło xd edit" a co jeżeli są dwa czołgi :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 A=instance_create(x,y, złom) image_costam=A.direction ja tak to zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Ale jemu za pewne chodzi, że przy kilku czołgach to nie działa... Np. kilka czołgów i każdy ma lufę :D . W czołgu w create, daj stworzenie lufy. Dzięki temu, że create_instance zwraca id stworzonego obiektu, możesz nadać konkretnej lufie id czołgu. A jak już lufa zna id czołgu, to może brać od niego direction... Rozumiesz ? EDIT: Ou lol... Jednak o to mu chodziło... A myślałem, że głupota ma granice :] . Pomyłka, no cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Jeśli są 2 czołgi to użyj instance_find czolg1=instance_find(czolg,0); czolg2=instance_find(czolg,1); czolg3=instance_find(czolg,2); itd... i teraz używasz np czolg2.direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi