WojtekO Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam wszystkich! Mam problem z dość prostą rzeczą:) Pogubiłem się i nie mogę coś tego zrobić. A mianowicie, jak mam zrobić, aby po np. 10 sekundach pojawił się następny pokój?? Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcior7 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ustawiasz alarma na chyba 300 i dajesz w evencie alarm room_goto_next() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 zależy jaki ma room_speed. Dla wygody i bezpieczeństwa :D zrób tak: GML alarm[0]=10*room_speed room_speed to szybkość rooma w klatkach na sekundę. Mnożysz to przez liczbę i łatwo uzyskujesz jaki tam chcesz czas w sekundach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekO Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Ani to ani to mi nie chce śmigać...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 No tak, w końcu nie jarzysz GMLa :) Jeżeli od początku gry/rooma ma odliczać daj to w create jakiegoś obiektu w klocku execute code (zapamiętaj zresztą, ze w tym klocku wpisujesz zawsze kod GML). Następnie ustawiasz temu obiektowi w evencie alarm0 też kod pod postacią: room_goto(nazwa rooma do ktorego ma przejsc). Obiekt ustawiasz w roomie i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 A dałeś w zdarzeniu alarm[0] kod: room_goto_next(); ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekO Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Działa!:D Kocham Was:D Dziękuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 A czy w alarm[0] ustawiłeś przejście do kolejnego roomu? EDIT: Usuńcie to :o Nie odświeżyłem przed napisaniem posta... Przepraszam, to się nie powtórzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi