Makary155 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam, mam pytanie. Jeżeli gra jest wydana na licencji GPL, to czy można użyć grafik z niej do swojej produkcji i poddać modyfikacji? Nie będzie problemu z prawami autorskimi, czy moje modyfikacje tych grafik też muszę wydać na GPL? Bardzo proszę o odpowiedzi, to dla mnie ważne Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 nie wiem o co Wam chodzi z tymi prawami autorskimi ;p sranie w banie, myślicie że jakaś firma będzie się przejmować mini gierką która NIE ZYSKA uznania na całym świecie? oczywiście dopóki nie zaczniecie jej sprzedawać, bo wtedy zacznie aby wydusić z Was każdy grosz "za karę" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Nie chodzi mi o kasę, na konkurs chcę wydać, a tam tylko legale chcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Co za problem omg... narysuj od zera na podstawie tamtych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 No może nie ma talentu, albo nie chce mu się ? Pomyśl zanim coś pierdddyyyoouulniesz (wiecie co to znaczy ? ja też nie :huh: ) ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 jeśli napiszesz kto jest autorem grafiki oraz zamieścisz ją razem z grą w otwartej formie, to czemu nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Dzięki Kofel, a ja już chciałem stickmanów rysować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jeżeli grafiki wydane są na GPL, to możesz je modyfikować, ale one także muszą zostać wydane na tej licencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Właśnie w tym problem że nic nie ma o grafice. W folderze z plikami gry jest tylko tekst licencji i nic poza tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jeśli nie ma nic o grafice, to znaczy, że licencja GPL dotyczy też grafiki, logiczne prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Bóg zapłać :) temat można uznać za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi