I am vader Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Cześć. Jakiś czas temu kupiłem pamięć ram 2x1GB, ale zostawiłem sobie moje poprzednie 2x256MB. Teraz tak sobie pomyślałem, że do ramu mam 4 wejścia. Więc mam takie pytanie: Czy mi się nie porypie komp jak we wszystkich 4 wejściach będą kostki ram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikitiki. Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Jeżeli są to różne pamięci ram nie powinno się ich łączyć, a jeżeli jest to ten sam rodzaj a płyta główna jest przystosowana to nic nie powinno się stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ja kiedyś miałem 2 różne kostki ram (z innej firmy) nic tak się nie działo, oprócz że nie dawały swej pełnej mocy komputer po prostu przymulał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Czyli coś się jednak działo... OFFTOP: AAAA 666 post : /. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Na płycie masz 2 sloty na nowe pamięci (pewnie obecne) i dwa na stare pamięci (pewnie wcześniejsze) - ram wkładamy tylko w dwa z czterech - jak włożysz to nie wiem - nie będzie Ci ich czytało, czy coś tam. Zresztą po co Ci więcej niż 2GB ramu ? ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zazwyczaj sloty są pokolorowane. Jeżeli takie same kości włożymy do slotów o jednym kolorze to wszystko będzie cacy i będziesz miał 2,5 giga ramu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zresztą po co Ci więcej niż 2GB ramu ? ;o Przecież 2GB to bardzo mało jak na dzisiejsze czasy. 4GB jest w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ja mam 1 gb i mi to w zupełności wystarcza. mp3 filmy net i te sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Niezgodność ramu pomiędzy różnymi markami to rzadkość, ale czasem może się zdarzyć, że nie będą współgrały. Pokolorowane sloty są do tzw. dual channelu, ale ramy nie muszą chodzić w tym trybie. I nie ma praktycznie płyt z slotami na stare i nowe kości ram. Jeżeli ramy działają z różną prędkością to wtedy wszystkie kości będą chodziły z prędkością najwolniejszej z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 To jest antyk czasów DDR i wszystkie wejścia są tego typu. Postanowiłem podłączyć i nie czuję zbytniej różnicy, chociaż w mój komputer pisze 2,5 GB. Właściwie zapomniałem o tym temacie i go zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi