LoRd DaVeR Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Mam pewien problem otóż widziałem w jakimś przykładzie sterowanie w skrypcie i to zajmuje o wiele mniej miejsca niż press up i move fixed up itp. i spróbowałem zrobić lecz moje próby na marne więc podam skrypt który rzekomo jest skryptem :boxed: :helpsmilie: jeszcze jest fakt że nie wiem jak zmienić sprite w skrypcie GML if keyboard_check_pressed(vk_up) { motion_set(90,10) } próbowałem jeszcze jakoś ale też mi sie nie udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 A dajesz to w step? spróbój zamiast motion_set dać y-=5 E: keyboard_check bez _pressed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 dzięki już działa tylko jak zmieniać sprite bo dałem w create :lol: nie musiałem zmieniać na keyboard_check Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 sprite_index = NazwaSprajta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Jeszcze mam jedno pytanie bo jak da sie w lewo to ciągle leci w lewo i mam coś skasować czy dać do każdego GML keyboard_check_relase(vk_up) motion_set(270,0) ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosiek Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 i jeszcze image_speed co by ustawić prędkość sprita. EDIT: A próbowałeś ten kod co napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 tak wszystko ok tylko to image_speed chyba aż tak nie jest potrzebne? a kod który napisałem to GML if keyboard_check_pressed(vk_up) { motion_set(90,5) sprite_index = G1B } if keyboard_check_released(vk_up) { motion_set(90,0) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi