snaks Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Hej Mam kłopot z kodem Place_free: umiem ten kod na lewo: GML if place_free(x-4,y){x-=4} i prawo: GML if place_free(x+4,y){x+=4} A jak zrobić góre i dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dodając i odejmując od y? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 To samo, tylko ze z 'y' #Edit ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaks Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 nie zabardzo rozumiem dajcie mi poprawny gml do góry i dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 GML //góra if place_free(x,y-4){y-=4} //dół if place_free(x,y+4){y+=4} chyba tak możliwe że się pomyliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaks Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 tak w dole się pomyliłeś ale góra działa blad: (kiedy naciskam klawisz dołu hero idzie na góre) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaks Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 więc jak zrobić kod chodzdenia w dół place fre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaks Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 dobra sam do tego doszedłem Triplepost = Warn Pozdrawiam, Platyna =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 jak to Ci nie działa przecież kod jest prawie taki sam tylko że jak idziesz na górę to robisz - a jak na dół to +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi