Templer Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jak zrobić żeby kulki w mojej grze odbijały się od podłogi w nieskończoność. Link do mojej gry: https://gmclan.org/up4598_12_gra.html (wersja GMK). Przeróbcie moją grę i dajcie mi naprawianą wersje lub napiszcie co mam dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 E: już wiem :) W kolizji z podłogą zmień na: GML speed=speed/1 I w begin stepie ustaw: GML friction = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Damian: I tak się będą zatrzymywać. Wywal wszystko co związane z grawitacją: te wszystkie friction, place_free, gravity itp. I zrób tak: STEP: GML if(place_free(x,y+1)) vspeed+=0.5; Kolizja z podłogą: GML vspeed=-15; EDIT: Damian kurde jaki sens ma ten kod? speed=speed/1 Przecież speed/1 to jest to samo co speed Więc tek kod jest równoważny speed=speed xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ja tylko przeprawiłem jego kod :) A i piłki opadają trochę a potem cały czas skaczą :P Wiec nie mów że nie działa :( E: Echhh :( dzisiaj pisze głupoty :( lepiej będzie żebym dzisiaj już nic nie pisał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi