igor Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Tytuł: STAR WARS Gatunek: shooter Opis: Lecimi TIE fighterem i strzelamy w inne TIE fightery :) Sterowanie: w lewo, w prawo, SPACJA - strzał ABy zestrzelić wroga trzeba celować w środek statku (w kadłub). Przeglądając w wakacje stare dyskietki natknąłem się na kod źródłowy gierki co zacząłem robić prawie 10 lat temu. Skompilowałem pod Free pascalem i umieszczam :) Jest w miarę ukończona. Ma trochę błędów. Ale jak na grę w trybie tekstowym ujdzie. Download: https://gmclan.org/up5794_3_starwars.html Rozmiar pliku: ok 40 Kb Autorzy: Programowanie: Szmulu czyli ja Grafika: Szmulu Screeny: P.S. Założyłem konto nazwie szmulu i nie mogę pisać postów nie wiem czemu :/ dlatego pisze z tego konta :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Czekałem na gry w temacie star Wars ale się zawiodłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 4/5 Dwaj X-winga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Rozumiem, że gra jest pisana pod C/C++? Mogłeś użyć jakiejś biblioteki graficznej :) 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 4 U Egzekutor: Skompilowałem pod Free pascalem i umieszczam :) Pograłem i wszystko jest dobrze.Ile pracowałeś robiąc to wszystko z znaków ? :P + Bo ! w GM + Bo na konsole 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Rozumiem, że gra jest pisana pod C/C++? Skompilowałem pod Free pascalem Nie wszystko co ma znaczki to c++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Ech.. Kurde nie wyspałem się xD Sorry mój błąd :) Co masz zamiar jeszcze dorobić do tej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 "Skompilowałem pod Free pascalem i umieszczam " więc w Pascalu pisałem :) Najwięcej czasu zajęło robienie "grafiki" bo zawsze się cośprzesunęło albo nie ten znaczek ;p Przydałby się jakis wizualny edytor. Lepsze AI wrogów chcę dodać. A obsługi bibliotek graficznych pascala w liceum nie uczyli tylko robienie dzienniczków, obliczanie średnich iksiążek telefonicznych ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 on ją robił 10 lat temu! halo! ludzie! 10 lat temu, czyli to nie czasy almory itd. oceniajcie odpowiednio do sfery czasowej ;o lolo sziterskie to, 2/5 bo: -wszystko mi miga :o -jeden stateczek lata jak idiota z góry na dół do póty, póki go nie zestrzelimy -słabe sterowanie edit: no dobra 3/5 :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Mi też miga niestety. Ja w 2000 roku kompilowałem pod Turbo Pascalem 6 albo 7 na Pentiumie 200 Mhz to nic nie migało :/ Pewnie komputery przyszybkie teraz są albo nie wiem... @Nikas dzięki za opinię. Nie bronię się ale zauważ,że musiałem wszystko od początku pisać i dziesątki godzin nad tym spędziłem. W klik & play zrobiłobysię to w parenaście minut. A almory od zera bym nie stworzył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi