copoconaco Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 https://gmclan.org/up3255_11_copo_flash.html podstawą jest obiekt "lightning_obj" w którym obliczane i rysowane są kolejne węzły, i dwa skrypty: piorun(A,B,C) - A- skala, B - x poczatkowe, C - y poczatkowe piorun_auto(A,B_) - A - najogólniej odleglosc w "głąb" ekranu w zakresie której bedą pojawiać sie blyskawice - B - przesuniecie w dół wzgledem górnej krawędzi ekranu poprawa błędów i ewentualny rozwój zalezy już tylko od moich dobrych checi i dobrego humoru. dzwieki pochodzą z URU firmy ubisoft wiec czujcie sie ostrzezeni. i bonusik w postaci wyladowania elektrycznego od punkty A do punktu B wraz z przykladem wykorzystania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Bardzo fajne :D Podoba mi się. Może wykorzystam w mojej grze (dodam cię w credits oczywiście :P) Masz ode mnie piąteczkę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Nie wiem czemu tego wcześniej nie zauważyłem :P Fajny efekt ale za mało opisu. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Przykład świetny 5/5./ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 No :) I ze sprite'owego pioruna zrobiłeś generowany :D Gratuluję ;P Piąteczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 A ja nie będę taki dobry jak oni i dam Ci 5 ponieważ się nie postarałeś. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 zajefajny, piąteczka, przyda się w moim FPSie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 extra błyskawica 6/6 sie postarałes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 maly update: dodalem wyladowanie pomiedzy punktem A a punktem B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Kawał dobrej roboty! Brawo. Ocena jest oczywista. Sam kiedyś próbowałem robić cuś takiego ale nie wyszło tak dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Super przykład :] Jak błysło to aż za okno wyjrzałem xD hehe xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Verry nice! może kiedyś wykorzystam xd Piąteczka oczywiście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabluuz Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Z góry sorki, że podbijam stary temat, ale sądzę że powinien znajdować się na samej górze listy, ponieważ jest to bardzo przydatny i zarazem pięknie wykonany przykład. Bardzo nie lubię oceniać cudzej pracy, aczkolwiek zrobię wyjątek. Bardzo mi się podoba ten przykład, 11/10 po prostu cudo :) Jeśli użyję tego w swojej pracy, to na 100% dodam cię copoconaco do creditsów. Trzymaj tak dalej, twoje przykłady prezentują twoje zdolności, oraz umiejętności dopracowania wszystkiego co robisz tak, aby nikt nie miał do tego zastrzeżeń. Bomba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi