KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Siemka ;] Ma ktoś silnik 3d gry z widokiem jak tu:http://www.youtube.com/watch?v=OYYQrppx0ec&feature=fvw ? Najlepiej Strzelanka lub RPG jak można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 1.To jest izometria <_< 2.Myślisz że jak zmienisz grafikę i dasz to na GMC to będziesz wielki? 3.Chcesz zrobić takie coś, a nie wiesz co to x-=4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 No sorki...ja nie podaje czyichś projektów za swoje...żal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Kłamanie nic ci nie da: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=14905&hl= . To chcesz silnik czy przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 No hmm Wszystko się przyda.Byle by taka kamera była i w 3d :) I przeczytaj dokładnie: Siema.Dawno mnie tu nie było.Mam dla was przerobiony silnik gry.Nie pamiętam kto go zrobił.Pobierajcie go jest bardzo fajny.Wprowadziłem wiele dodatków.Mam nadzieje że się spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Pieter napisał, że nic nie przerobiłeś, a mi się nie chce nic ściągać. Zaraz zrobie Ci ten przykład noobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Nie wyzywaj mnie łaskawie lamusie...jak bym chciał "zaszpanować" że zrobiłem przykład to na cholerę bym mówił że nie ja go zrobiłem?...żal E:Dodałem i pozmieniałem kilka żeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Chcesz silnik 3D tak? Znasz c++ na średnim poziomie? Jak nie to się nawet za to nie bierz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Ehh chciałbym zrobić taką mini gierkę w 3d...chodzisz ludzikiem i rozwalasz typków...ale kamera jak diablo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 To jest kamera RTS i w 3D wiec jak sie nie znasz nie odpowiadaj. A taki silnik musisz sobie przerobić bawiąc się kamerą a jak nawet nie umiesz to lepiej sie baw platformówkami 2D. Skovv: to nie jest temat do spamu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Żal...od kąd się dowiedzieli że ja to Skovv to każdy se po mnie chce jechać...co ja wam do jasnej ciasnej zrobiłem? lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Ech...Coś mi nie wychodzi silnik :[. Mam w upie starą gre: Ball3D Jak chcesz zrobić FPSa to masz 3D Engine FPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 dzięki :) Ehh...albo zrobię to z modeli gmmod( z Model Creator ) Ale jak zrobić kolizję z modelami i jaki jest kod na wczytywanie BackGround w pliku Już nie trzeba kodu na kolicję :) Jest opcja kodu gml :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 background_get_texture(background_add("Pliczek.bmp")) Żeby robić kolizję z modelami są trzy opcje: 1.Jeśli nie ma grawitacji w Twojej grze, zrób maskę modelu z widoku od góry i daj obiektowi który rysuje ten model tą maske. 2.Użyć DLLa np.XenoN Core, Xtreme3D, Ultimate3D. 3.Matematyka. :tv_horror: Dużo obliczeń.(Najtrudniejsze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Hmm...a jak zrobić tą maskę i jak można to jeszcze mape UV czy coś takiego do texturingu...i przy okazji...robie Auto...Jak zrobić koła? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 http://wiki.gamedev.pl/Jak_nie_lami%C4%87#...obi.C4.87....22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Ehh...uwierz...możesz to wysłać każdemu na GMClan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Zrób maskę: 1.Patrz na model z góry. 2.Zrób grafikę która przedstawia model od góry. 3.Proste? Koła: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=18768 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 OK spróbuje.Ale co do kół to wie ktoś jak je zrobić w Model Creator? Robią mi się po długości do góry a nie w bok ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Nie znam Model Creatora, ale chyba przełącz widok na taki:(Niebieski kolor) i maluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Ok :] Dziex wielkie za pomoc...Szkoda że nie można stawiać Piw xD Chyba jednak nie tak xD Ktoś się zna i wie jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Ja sie znam na model creatorze bardzo dobrze ale jutro dopiero Ci pomoge bo dzisiaj już nie moge :) PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 OK :] Będę wdzięczny ;] a ten kod na background zly xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 no to: background_get_texture(background_add("pliczek.bmp",false,false,true)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 możesz wyjaśnić false,false,true? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 nie może, i nie zrobi tego. masz mózg? - używaj! w dokumentacji zobacz za co te argumenty odpowiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Pierwsze false - Przeźroczystość,Transparent Drugie false - Smooth True - Preload, czy ma ładować backa w starcie gry, czy w casie jego użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 zrob gre 3d i zmnień kamere odpowiednio Znalazłem na Oficjanym forum GM DOWNLOAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi