pawelpc Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 cześć czy to jest dobry kod: GML if pozwol=0 exit rs=RS232_ReadString(100,1) if (string_length(str)) { RS232_WriteString(str,string_length(str),1) } chcę aby wysłać do portu com komendę a port ma mi zwrócić np. +csq: 20,55 ok i chcę odseparować z tego 20,55 jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 string_copy( zmienna, string_pos( ' ', zmienna ) + 1, string_length( zmienna ) ); Skopiuje wszystkie znaki od spacji ( pomijając też spację ) Co do pierwszego problemu to niestety nie pomogę, nie znam się na tym ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 może to coś da ale jak daje do draw GML draw_text(x,y,rs) to pokazuje X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 może ktoś mi pomoże zrozumieć ten dll z helpa nic nie wnioskuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) a może wiecie jak zrobić aby nie było tak jak w poście #3 Edytowane 18 Lipca 2009 przez Mimek Triplepost. Warn +1. Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi