Kosmitak Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam. Mam pytanie. Jak zrobic by pocisk leciał na ukos Bo mam przy kliknięciu w lewo kod if keyboard_check_pressed(vk_space) { poc=instance_create(x,y,o_snieg) poc.hspeed=-10 } I chcę żeby zamiast pocisk leciał w lewo to leciał o tak \ (lewo-góra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 GML if keyboard_check_pressed(vk_space) { poc=instance_create(x,y,o_snieg) poc.direction = 135; poc.speed = 5 // czy tam iles } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 GML if keyboard_check_pressed(vk_space) && keyboard_check_pressed(vk_left) && keyboard_check_pressed(vk_up) { poc=instance_create(x,y,o_snieg) poc.direction = 315 poc.speed = 5 //np } przy nacisnieciu lewo i góra + spacja pocisk poleci na północny-zachód : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 @UP: Popraw mnie, jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że pocisk poleci na południowy wschód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 mogłem się pomylić z direction bo późno było :sleep1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmitak Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Dzięki wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi