Shinji_ Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Cze jestem tu nowy i mam problem ; mam obiekt gość i obiekt pilka . Jak zrobić aby po naciśnięciu spacji pilka wylatywała z gościa a nie z góry? Pomóżcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Nie wiem czy cię dobrze rozumiem ale postaram się pomóc :) Wklej to w obiekcie, który ma robić piłkę. AddEvent >> KeyPress >> Space GML { instance_create(x,y,pilka) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji_ Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Dzięki oto chodziło . Ale jak zrobić aby piłka nie wylatywała z głowy gościa tylko z reki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Pokombinuj w spricie tak jak masz na screenie. Kliknij Tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji_ Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ok dzięki działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ewentualnie użyj lengthdirów, jeżeli origin musi być w innym miejscu, ale to wyższa szkoła jazdy dla Ciebie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi