LolikZabijaka Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Cześć, mam pytanie, czy poprzez złącze S-Video które mam w karcie graficznej mogę przegrywać filmy z VHS na DVD ? Mam nagrywarkę, nie wiem tylko czy da się przegrywać poprzez to złącze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Rozumiem, że chcesz poprzez s-video połączyć magnetowid i komputer, a potem na komputerze wypalać płyty dvd? Wątpię by magnetowid miał wyjście s-video, być może będzie musiał zaopatrzyć się w przejściówkę na euro scart. Poza tym zdajesz sobie sprawę, że s-video jest tylko i wyłącznie do obrazu, a dźwięk będziesz prawdopobnie musiał puścić chinchem (patrz przejściówka) na jacka wpiętego do karty dźwiękowej? Będą Ci potrzebne: http://www.easytouch.pl/gfx/resized/800x60...deo_et-9088.jpg http://www.cande.ca/xcart/images/P/2005.jpg http://www.netek.pl/sklep/images/jack_2chinch.JPG Lub od razu takie coś: http://www.nokaut.pl/akcesoria/zestaw-hama...ack-stereo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Poza tym, wiekszosc kart graficznych ma tylko wyjscie S-Video. Sprawdz czy na pewno u ciebie jest to tez wejscie (VIVO) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 chodzi o to że ja mam tylko S-Video. @Ranmus, znalazłem na allegro taki przewó, czy on umożliwia taką operację ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 No tak, masz S-Video. Pytanie jest czy to jest wyjscie S-Video, czy wejscie+wyjscie w jednym. Wiekszosc kart ma samo wyjscie wiec jezeli jest tak i u ciebie, to zaden kabel ci nic nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonaimad Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 A to nie jest tak, że wejście S-Video mają raczej karty TV, a nie graficzne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 @Zonaimad: Nie. U mnie na przykład każdy Geforce jaki miałem, był zaopatrzony w s-video. @LolikZabijaka: - Tak, o taki kabel chodzi, upewnij się jeszcze czy twój magnetowid ma euro-scart, bo mogą się zdarzyć (rzadko) importowane nie wiadomo skąd urządzenia bez tego złącza. - Pamiętaj o tym co napisał Hanjuso. Ja zawsze miałem karty graficzne z VIVO, więc albo miałem s-video robiące za in i out albo z dvi taki rozgałęznik szedł na różne kabelki. Sprawdź koniecznie czy twoja karta graficzna obsługuje wejście sygnału poprzez s-video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Ranmus, możesz trochę jaśniej? A co do magnetowidu, to ma Euro-Scart, bo taki przewód łączy go z telewizorem. Wyjaśnij dokładniej tą drugą sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Chodzi o to, ze jak podlaczysz kompa i magnetowid, to zeby nie okazalo sie, ze komputer moze wysylac sygnal do magnetowidu, a na odwrot nie. Podaj najlepiej jaka masz karte graficzna i jakiej marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Więc tak, mam kartę Radeon 7500 Series AGP Pamięć 64 MB. Oto fotka karty w kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Radeon 7500? Oj wątpie by Ci się udało to dobrze spiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Hmm to co zrobić ? Wymienić Kartę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Karty TV maja wejscie S-Video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ale po co się babrać w S-Video w kartach TV, skoro chyba każda ma wejście na czincze ;p ? Przynajmniej moja ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 A widzisz u góry na zdjęciu chincha, Marmot? Moim zdaniem ta karta ma tylko wyjście s-video, bo jest za stara. Dopiero w ostatnich latach VIVO zrozubiło się bardziej popularne. Poza tym chinch jest najgorszą formą przesyłania obrazu, bo idzie jeden zbiorczy sygnał, a w s-video osobno jest chrominancja itp., natomiast najlepsza to jest opcja z odseparowanymi rgb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ranmus, to było odnośnie posta Hanjusa, który zaproponował kartę TV do podłączania przez S-Video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja na zdjeciu karty lolika nie widze wejscia na czincze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Dobra, nieważne. Chodziło mi o Twój post dotyczący karty TV, której Lolik nie ma (wnioskując ze zdjęcia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi