Marcin1147 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Załóżmy że mam objekt 1 i objekt 2, gdy wcisnę spacje te dwa objekty "przyklejają" się do siebie i razem ze sobą chodzą, obracają się itd. Jak to zrobić? Pewnie na lengthdirach ale ja tego nie łapie :twisted: :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Prowokacja czy nie, pomogę :) Po prostu musisz adresować zmienne. x = obiekt.x y = obiekt.y direction = obiekt.direction i tak wszystkie zmienne. A i kod dać do stepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Nie o to mi chodzi bo mam jeden duuuuży objekt a drugi mały, ten duży jak się kręci i przysłania małego jak tak zrobie! BTW. To nie prowokacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 To zmień depth? Im mniejszy tym bliżej ekranu, im większy tym dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 GML maly.x=duzy.x+lengthdir_x(100,duzy.direction); maly.y=duzy.y+lengthdir_y(100,duzy.direction); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Tak, chodziło mi o takie coś jak ma platyna, tylko że odległość jest zawsze inna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Stwórz takie same obiekty...jeden duży drugi mały. No i oba będą się poruszać tak samo. I na przykład jak naciśniesz spację to mały obiekt zamienia się w inny, który ma inne parametry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 W momencie kiedy przyklejasz obiekt daj mu len=random(100); i wtedy po prostu maly.x=duzy.x+lengthdir_x(len,duzy.direction); maly.y=duzy.y+lengthdir_y(len,duzy.direction); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Znowu nie zrozumieliście :P Podchodze objektem małym do dużego, wciskam spacje i objekty się ze sobą sklejają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Ale mają pozostać na takiej odległości na jakiej były kiedy nacisnąłeś spację? To w małym przy naciśnięciu daj len=point_distance(x,y,duzy.x,duzy.y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi