Simon Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Tak jak pisałem w temacie adopcji jajek tak zrobiłem a więc doczekaliście się diabełka tomagotchi można go ściągnąć tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawli Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Niezła gra jak na DEMO. :thumbsup: Trochę mało ciekawa. <_< Dobre jest wtedy gdy pierdnie. :lol2: :lol2: :lol2: Kiedy będzie następne zwierzątko? PS: Myślę, że można dodać więcej opcji tak jak sport. ;) Nawet ja lepiej nie potrafię pierdnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Sport mam zamiar dodać tylko grafiki niemam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Całkiem nie zły pomysł i wykonanie. Pomyśl nad zapisywaniem głodu, potrzeb i sennosci, aby przy następnym uruchomieniu pamietał je. Byłaby w tedy całkiem nie zła zabawa. No i oczywiscie po zagłodzeniu diabełka powinien zrobić się aniołkiem. :D Fajnie byłoby, jakby gra (nie wiem, czy to dobre określenie) była na dłuższą metę, np. jakby sprawdzał datę systemową i godzinę, to przy każdym uruchomieniu można byłoby podejrzeć, czy diabełek śpi, czy może chce jeść, albo do kibelka wyjść. :D Pomyśl nad tym, póki to jeszcze jest demo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 I popracuj nad grafiką, bo widać, że inny jest diabełek, inne przyciski i inny kibel/krzesło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 No bo robię to w paincie. A i tak przy okazji jak zrobić żeby losowało i jak wylosuje to coś zrobi mają być 4 opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 No bo robię to w paincie. Jak ktoś umie to i w paint potrafi zrobić dobrą grafikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 No bo robię to w paincie. A i tak przy okazji jak zrobić żeby losowało i jak wylosuje to coś zrobi mają być 4 opcje. Żeby to zrobić musisz pomyśleć ... jak wykorzystać funkcje "random()", "round()", i jakiś warunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Co to daty systemowej trzeba by pomyśleć nad zabezpieczeniami, bardzo trudnymi bo date zawsze można przestawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Dobra losowanie jednak niepotrzebne :P . Ale jak zrobić tak jak mówił Valdemor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Zapisuj dane w plikach INI i odczytuj je z nich. W helpie jest bardzo dobrze to opisane :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Słuchaj "Tralalala", możesz to wykonać tak jak pisał BP Ultimate w plikach ini, lub zrób to na wpisach do rejestru, ale oczywiscie w obu przypadkach zapis z jakimś algorytmem. W tedy należałoby także pomyśleć nad zabezpieczeniem zmiany daty systemowej, o czym wspomniał wcześniej Tomalas. Możesz, to zrobić w różny sposób, np: przy wyłączaniu aplikacji zapisywała ostatnią datę uruchomienia. Po jej zmianie, program powinien sobie ją porównać i albo uruchomić się, lub zrobić coś tam. Ale pole manewru pozostawiam Tobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajperu Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Siema, całkiem fajne, ale taką grę prościej zrobić w rpg makerze i to jeszcze będzie zapisywał stan, toteż zapamięta głód, potrzeby i wszystkie bajery. Wiem, bo sam robię tamagochi'owe coś w rpg makerze, do wyboru planuję 3 zwierzątka póki co, na razie mam 1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 A patrzyles na date ostatniego posta :) RPG Maker to jest clickowa zabawka dla poczatkujacych :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Zamkłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi