Undergalaxy Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie znalazłem takiego tematu, a opcja "szukaj" wcale nie jest taka wspaniała i pomocna. Od dwóch dni próbuję stworzyć platformówkę ale nie wiem jak. Zawsze gdy mi się uda to wyświetla się dużo błędów i nic z tego nie rozumiem. Właściwie od niedawna używam Game Makera i umiem tylko zrobić packman'a lub coś takiego. Dlatego szukam kursu od zupełnych podstaw żebym wiedział co dodać, a co nie itd. Chcę też, żeby gra wyglądała jak normalna platformówka czyli życia, ataki, punkty itd. I jak publikować gry? Chyba miałem napisać coś jeszcze ale nie wiem co... A tak poza tym to :bye1: na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zacznij od FAQ. https://gmclan.org/index.php?czytajart=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Na YOYOGAMES są tutoriale do pobrania z platformówką tagrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 u nas (gmclan) też jest przykład ruchomych platform. Może ci się przydać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undergalaxy Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 FAQ przeczytałem. Ruchome platformy na pewno się przydadzą. Ale Yo Yo Games jest po angielsku. I jeszcze jak robić tło na całą planszę, a nie takie połączone kwadraciki? I czy da da się narysować planszę i ustawić jako podłogę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Mozesz zrobić dużego sprita do obiektu i ten obj ustawić jako "Podłoge" xD Tylko pamiętaj o kodzie o chodzeniu po nierównościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 tło ustawisz w zakładce backgrounds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 tło ustawisz w zakładce backgrounds. ...w edycji roomu. Newbie tego nie wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undergalaxy Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 To wiem ale jak biorę zwykły obraz to jest błąd, a jak biorę taki jak jest napisane to jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi