cysior Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Znowu mam problem ze zmiennymi, tym razem globalnymi. Nie wiem czemu ale gdy mam collison z obiektem i klikam to zmienna wyciagup nie zmienia sie. Podczas collison global.wyciag zmienia sie, to tez sprawdziłem w debugowanym trybie. Co robie zle? collison GML global.wyciag=1 begin step GML global.wyciag=0 step GML //[...] if keyboard_check_pressed (ord('W')) { if global.wyciag=1 { global.wyciagup=1 } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zamiast do begin step daj do end step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zamiast do begin step daj do end step. Niestety nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 powinno działać jesli juz jest w end nie wiem co masz skitrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 jesli mam to miec w end step to żadna globalna sie nie zmienia, ciagle =0 Edit:Tu macie link do gmk POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie wiem czy chodziło ci oto ale przerobiłem twój przykład :) Kliknij tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie o to mi chodziło ;/ Platforma ma isć w góre dopiero po kliknieciu "W" i collison z hero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ok. Teraz jest już dobrze :) Pobierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Edit: Niestety ten przykład nie pasuje do mojego kodu. Moze ktoś jakos naprawi, przerobił moj kod. Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Czemu zaś nie pasuje ? Co w nim jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 bo ja chciałem zeby to zalezało od akcji w hero a nie w wyciagu. Ty zrobiłes to w obj "wyciagara" a nie w obj "hero" jak chciałem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi