Mokrad Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Słuchajcie - mam problem: 1. Jak stworzyc HP(energia) moją i wrogów. obrazek jaka chce energie - obrazek wysle zainteresowanym jak ma wygladac POŁĄCZONO: link do screena(na paincie)- http://www.fotka.pl/albumy/mokrad/1,Ja/26411045,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Coś w tym stylu Przykład ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 nie chce mi otworzyc i juz mialem ten przyklad - nie pomogl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 nie pomogl bo jest chyba - zepsuty? Doublepost. Warn +1. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 moja metoda: 1.tworzysz sprite wypełniającego się paska 2. w obiekcie walisz kod image_single = (hp*100) / max_hp//dla ilości klatek 100 i to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 dajesz w create: hp = 0 w draw: draw_healthbar(x-12,y-4,x+44,x-12,hp,c_blue,c_red,c_blue,90,true,true) draw_sprite(sprite_index,-1,x,y) w collision with wróg: hp-=4 EDIT:Masz przykład z mojego upa:>>>Download!<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gothicner Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 dajesz w create: hp = 0 w draw: draw_healthbar(x-12,y-4,x+44,x-12,hp,c_blue,c_red,c_blue,90,true,true) draw_sprite(sprite_index,-1,x,y) w collision with wróg: hp-=4 EDIT:Masz przykład z mojego upa:>>>Download!<<< a dasie zrobić tak/jak zrobi żeby pozniknięciu całego życia byłrestart roomu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 if hp<0 { room_restart() } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 raczej hp <= 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi