Xarfron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 czeszukam i szukam i znaleźć nie mogę, może jakiś ślepy jestem , w każdym razie czy mogli byście mi pomóc znaleźć cechy komiksu, z opisem ? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zależy o co biega. Chcesz narysować komiks? jak chcesz zrobić efekt komiksu, to linie konturowe rób najgrubszym pędzlem (ms paint rulz), oraz w 256 kolorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Robisz komiks i nie wiesz od czego zacząć? Wystarczy że zrób tak: 1. Najpierw wymyśl wszystkich bohaterów. 2. Potem wymyśl ich charakter, cechy no i oczywiście wygląd. 3. Następnie wymyśl klimat, obszar akcji i nie zapominaj umieścić tam bohaterów. 4. Potem weź się za scenariusz. 5. Pozostało tylko podzielić całą treść na rozdziały. Nadaj każdemu tytuł, dobierz odpowiednich bohaterów, dobierz teren i opisz wszystkie akcje. No to tyle :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 jak byk pisze że chodzi mi o jego cechy a nie o to jak go zrobić w każdym razie dzięki za pomoc coś już znalazłem powinno mi wystarczyć z ich opisem jakoś sobie poradzę. A tu dla innych jakby kiedyś szukali Komiks KOMIKS to historyjka obrazkowa opatrzona napisami, zwykle o charakterze humorystycznym lub sensacyjnym. Charakterystyczne cechy komiksu: - duża ilość obrazków, ilustracji, - mało tekstu - wypowiedzi postaci zapisane w "chmurkach" zwanych "dymkami" - wypowiedzi narratora pisane ciągłym tekstem w ramkach lub luźno na stronie, - duża ilość wydarzeń, - często spotykamy temat przewodni - walka doba ze złem, - odcinkowość ( czytanie komiksu to jak oglądanie serialu filmowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi