Makary155 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam. Mam dość nietypowy problem. Ściągnąłem sobie jakiś czas temu kilka gier, które były bardzo znane na 8-bitowcach (Wiecie, amiga, c64, spece, atarynki). Rozprowadzane są niby w postaci .exe ale ni w pytę zrobić im screena. Uruchamiam execa i gra uruchamia się przez jakiś plik w windows/system32 i można grać. I tu moje pytanie, jak można takiej grze zrobić screen? Próbowałem przez prtscr, faststone capture i at screen thief i jedyne co dostaje to biały ekran 1024x768. Jest jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zdjęcie =d Skoro to tak stare gry, to spróbuj je odpalić na VMware/VirtualPC/VirtualBox. Tam na pewno zrobisz screena... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ale one działają bez żadnych emulatorów, są .exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Chyba mimo tego znasz ich nazwy? Zresztą patrząc po twojej znajomości ośmiobitowców... może spróbuj odpalić je przez DOSBoksa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Chodzi mi o Laser Squad i Street Rod 2. Ludzix, gry chodzą, chcę tylko kilka zrzutów zrobić . Zobaczę, może na necie są roomy z dyskietek z tymi grami, to poleci pod WinVICE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 To co ci szkodzi wejść na dosboxa i zrobić te kilka screenów bo tam chyba można? Nikt nie każe ci tam grać cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi