smarzeek Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Wiem ze gdzies Byl taki temat, Jak Zrobic wybieranie Postaci., Ale Mi chodzi to Zmiane Sprita Postaci. Chodzi Mi oto, Ze Jak klikne object_Ball_Football To object_Ball_Blue zamienia swojego Sprite z Ball_Blue na Ball_Football Czyli Krotko Mowiac, Wybieranie Koloru etc. Kulki ktora bedziemy Grac w nastepnm/ych Room. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZG Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 w kliknięciu na ball_football dajesz: GML image_index=football //jeszcze może coś takiego, masz np: 5 piłek i: football = true; blue = false; [jakastam pilka] = false; [jakastam pilka] = false; [jakastam pilka] = false; A w kliknieciu na blue = true; a inne false, a w image_index sprite_blue itd. I w object piłka (ogólnie, bo wystarczy jeden object piłka, i dużo spritów) GML if (football) { image_index=sprite_football } else if (blue) { image_index=sprite_blue } else if (jakastam pilka} { image_index=spritejakastam pilka } else if (jakastam pilka) { image_index=jakastam pilka } // jeszcze jeden możesz sobie dorobić</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 object_ball_footbal Left Mouse Pressed: GML object_ball_blue.sprite_index = Ball_Football Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panboni Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 MZG, pomyliło ci się trochę. Gwoli ścisłości: image_index - liczba określająca numer klatki animacji sprite_index - sprite przedstawiający obiekt Mały błąd. ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi