1pietras Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Przy obrocie mojego samolotu w 3D kamera tylko obraca sie z "direction". Co trzeba uzyc aby kamera "obracala sie z samolotem" gdy robie np beczke. w d3d_set_projection_ext nie mozna obracac kamera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Pokombinuj z sinusami w 4 i 5 parametrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 wyglada na to ze parametry xup i yup sa po to. Jednak nie daje rady tego zrobic. Jest moze jakis przyklad do tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 masz rację, bo to jest związane głównie z wektorem "góry" kamery (czyli te:xup, yup, zup). Właśnie piszę coś dla Ciebie. Coś co na macierzach przeliczy Ci wszystkie 9 argumentów do funkcji kamery, aby projekcja działała poprawnie (bo inaczej będą odchylenia w widoku :P). Tak więc bądź cierpliwy, jeszcze dziś trafi to w Twoje ręce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 zainwestuj w flaing symutator 2004 i w pada Co ma symulator do problemu opisanego powyżej? Warn. Marek.S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 A te xupy i yupy nie "popsuja" sie przy widoku z 3 osoby na samolot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 O właśnie, Twojego tematu szukałem :P zrobiłem dla Ciebie tą kontrolę kamery samolotu, jednak to jest ta prosta wersja, później zrobię tą zaawansowaną czyli taką całkowicie jak w symulatorach lotu (że poruszanie reaguje na nachylenie kamery) :P https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=18206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Te pytanie powyzej jest nadal aktualne :jezor: w d3d_set_projection zamiast obiektu Camera postawilem player i kamera zaczela robic dziwne rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 podeślij mi projekt na PW a ja go przeanalizuję, poprawię i opiszę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi