Thobby Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Próbuje zrobić coś takiego, że przeciwnik w mojej grze tworzy różne iluzje itp. To znaczy ze postać gorzej widzi i tak dalej. Próbowałem z przybliżaniem i oddalaniem ale nie daje to satysfakcjonującego mnie efektu. Wolałbym żeby obraz falował, zmieniał ostrość, żeby co jakiś czas następowało odwrócenie kolorów. Da się coś takiego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Co do przekrecania to na pewno zabawa Viewami. Niestety nie znam sie zbyt dobrze wiec nie moge pomoc. Co do Blura, ja bym sie zabawil tworzac polprzezroczysty obiekt na caly ekran i rozmazac go. Mozna rowniez uzyc Surfacow, ale znowu tym sie jeszcze nie bawilem. Odwracanie kolorow to juz inna bajka, jestem prawie ze pewny ze takiej opcji nie ma w GMie. Nie pomoglem, ale mam nadzieje ze dalem jakis pomysl na co zwrocic uwage. : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 display_set_all(random(640),random(480),display_get_frequency,random(100)) Możesz dać to w alarmach(bo inaczej rozwalisz monitor :o ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Najpierw na surface, rysujesz to co widać na ekranie, po czym rysujesz jego kawałki w różnych miejscach ekranu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 draw_clear_alpha(round(random(25)),0.3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Error in code at line 1: display_set_all(random(640),random(480),display_get_frequency,random(100)); at position 41: Unknown variable display_get_frequency WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 lol, jakie wtf, masz dokładnie napisne, skąd jest błąd... ;| display_get_frequency - zmienna. display_get_frequency(...) - funkcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 dobra, tylko że teraz coś mi sie spier**liło z surfacem którego używam do świateł i cieni. ERROR in action number 1 of Draw Event for object surface: Trying to use non-existing surface. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Nie ma takiego surface. Prawdopodobnie podałeś złą nazwę zmiennej lub nie utworzyłeś takiego surface'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 -.- to dlaczego wcześniej działało? nazwa itd. są ok. coś się musiało zj**ać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 A jaką masz kartę graficzną? Pamiętaj że zawsze po wyjściu z gry, trzeba zwolnić pamięć z surfa. ale najprawdopodobniej coś źle użyłeś/napisałeś/skopiowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Pamiętaj że zawsze po wyjściu z gry, trzeba zwolnić pamięć z surfa. to znaczy? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 surface_free( zmienna surface'a ), żeby zwolnić go z pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 ok. dałem to ale nic to nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 To tylko zwalnia surface'a z pamięci, żeby nie śmiecił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi