fervi (Skovv) Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Witajcie! Poszukuje kursów dla PyGame, chciałbym poznać tajniki tego języczka ;p Ale niestety wszystko co znalazłem jest po Angielsku ;/ Jeśli ktoś ma prosty kurs po Polsku będę wdzęczny Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Masz 16 lat, czas najwyzszy nauczyc sie angielskiego chlopcze ;P wiekszosc dokumentacji jest anglojezycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Powiem tak, chodzę do szkoły i od podstawówki do liceum mam same podstawy, niedość, że to śmieszne i głupie, to jeszcze niczego się nie uczę, a na własną rękę nie chce mi się ;p Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Pora zapisać się na kursy, dodatkowy angielski, kółka w szkole, cokolwiek. U mnie też w gimnazjum angielski jest na takim śmiesznym poziomie, ale ja z kilkoma kolegami dobrze posługujemy się tym językiem ( oni chodzą na dodatkowe, ja najczęściej uczę się na bieżąco gdy jeżdżę za granicę :P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Fervi, nie gadaj głupot, dokumentacja PyGame jest prosta, a że twój poziom angieskiego jest śmieszny to nie nasza wina. Tak po za tym, łatwy jest ten lib. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Pora zapisać się na kursy, dodatkowy angielski, kółka w szkole, cokolwiek. U mnie też w gimnazjum angielski jest na takim śmiesznym poziomie, ale ja z kilkoma kolegami dobrze posługujemy się tym językiem ( oni chodzą na dodatkowe, ja najczęściej uczę się na bieżąco gdy jeżdżę za granicę :P ). Uwierz mi Nobody. Znam wiele osób co chodzą na dodatkowe kursy i nic im to nie daje. :/ Aczkolwiek na Twoim miejscu Fervi bym spróbował. Wystarczy być pilnym uczniem. :D Aha, no i staraj się utrzymywać więcej kontaktu z osobami, które mówią po angielsku. Najłatwiejszym do zrozumienia i nauczenia się akcentem jest Amerykański. ;) PS. Ta. Tyle, że teh internetz nikt gramatycznie nie pisze po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 No wiecie co ja angielskiego nauczyłem się z gier komputerowych. Bo w szkole mam niemiecki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 No wiecie co ja angielskiego nauczyłem się z gier komputerowych. Bo w szkole mam niemiecki. Nie nauczysz się języka z gier. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 tia ale sam też się pouczyłem. anielski jest bardzo przydatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 W zasadzie coś umiem z tego angielskiego, i sądze, że tyle mi wystarczy ;p nieważne mam kod import pygame pygame.cdrom.init() cd = pygame.cdrom.CD(0) cd.init() cd.eject() I według mnie powinien teraz wysunąć "CD-Rom" ale tego nie robi Może ktoś wie dlaczego? Żadnych błędów nie mam Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ja w 1gim mam takie podstawy z anglika, że mam same piątki a i tak się nie uczę :[ Aż się boję co będzie później... Ja się głównie angielskiego z gier nauczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 To nie jest temat o Nauce Angielskiego ;p Jeśli ktoś zna odpowiedź, niech napisze Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 To nie jest temat o Nauce Angielskiego ;p Jeśli ktoś zna odpowiedź, niech napisze Fervi Jedyna odpowiedź to: naucz się angielskiego. Jak ty chcesz programować? Jedyna odpowiedź to: NAUCZ SIĘ DO JASNEJ CHOROBY PISAĆ NA TEMAT. Jak ty chcesz nie dostać bana na forum? Oczywiście warn. Możesz się teraz szczycić kumplom, że jesteś pierwszą osobą, której Marmot wystawił tyle warnów i wciąż nie ma bana :) . Marmot. Ale mi offtop, phi. Po prostu mówię jaki jest realizm. Jak można programować nie znając angielskiego? Po polsku języków programowania nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 W zasadzie coś umiem z tego angielskiego, i sądze, że tyle mi wystarczy ;p nieważne mam kod import pygame pygame.cdrom.init() cd = pygame.cdrom.CD(0) cd.init() cd.eject() I według mnie powinien teraz wysunąć "CD-Rom" ale tego nie robi Może ktoś wie dlaczego? Żadnych błędów nie mam Fervi Chyba pygame muszisz zainicjować, nie wiem nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 takie cos masz; oswajamy pythona http://hotfile.com/dl/6333700/fa8b095/oswa...ythona.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 @up: PyGame != Python. To tak jakby framework. http://www.pygame.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 python.rk.edu.pl/w/p/podstawy-pygame - masz tu polski kurs PS: 2 sekundy szukania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 @up: PyGame != Python. To tak jakby framework. Żeś dowalił, no jasne że ma coś związane. Kolega dał link do kursu Pytona, a wiadomo, że Fervi powinnien od tego zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 KLIKNIJ Zjedź do połowy strony i masz polsko brzmiące linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Wprowadzenie do PyGame wraz z przykładami :P : http://www.maczewski.art.pl/archiwum/article.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Żeś dowalił, no jasne że ma coś związane. Kolega dał link do kursu Pytona, a wiadomo, że Fervi powinnien od tego zacząć. Poszukuje kursów dla PyGame Żeś dowalił, gdzie tu pisze, że fervi nie zna Pythona? Kurne, to się sprawdza. Zero czytania + zero myślenia + Offtop = GMC. =D Jak ja to kocham... Z mojej strony wygląda to tak: Użytkownik, który ma jakie kolwiek pojęcie o pythonie zapytał o PyGame (no bo po co miałby się pytać gdyby nie znał pythona?). Więc odpowiedź określonego użytkownika powinna się składać z informacji o PYGAME nie PYTHONIE. OMG. Swoją drogą ferv, jeśli faktycznie nie znasz Pythona... Zalecane jest abyś się go nauczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Nigdzie nie "pisze"... po prostu ja to wiem. ;d np. Poszukuje kursów dla PyGame, chciałbym poznać tajniki tego języczka ;p kumasz czaczę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Nigdzie nie "pisze"... po prostu ja to wiem. ;d np. kumasz czaczę? W pewnym sensie. Drugim znaczeniem mogło być to, iż pomylił pojęcia. ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Pomylił czy nie, to i tak zlamiłeś swoim postem, dlatego też zacytuję Ciebie: Kurne, to się sprawdza. Zero czytania + zero myślenia + Offtop = GMC. =D Jak ja to kocham... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Pomylił czy nie, to i tak zlamiłeś swoim postem, dlatego też zacytuję Ciebie: A niby to czemu zlamiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Bo Fervi pisał o PyGame jako języku. Nie wiadomo czy się pomylił czy nie, ale w takim przypadku domyślnie uważa się, że nie zna ani PyGame ani Pythona, więc najpierw musiałby się nauczyć języka, dlatego też Eltix dał dobrego linka. A ty potem drzesz japę jaka to spolecznosc GMC jest tępa, samemu się przyczyniając do tej tezy. Jak ktos Ci zwroci uwage, to od razu probujesz to obrocic w zart. To juz nie pierwsze takie zachowanie z twojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Już lepiej zamknę jadaczkę bo za każdym razem ktoś wpadnie, wrzuci swoje trzy grosze i tym samym zmiesza mnie z błotem. Poszukuje kursów dla PyGame (czy tu pisze "Poszukuję kursów dla PyGame i pythona"?), chciałbym poznać tajniki tego języczka (wnioskując po tej części zdania można powiedzieć, iż na 85% autor pomylił pojęcia. Reszta (15%) to wniosek taki, że poszukuje również kursów Pythona) ;p W takim przypadku uwaznaje się domyślnie, iż ZNA Pythona. o_0 E: IMO przeobrażenie tego w żart było odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 "Słuchajcie, znalazłem XNA i poszukuję tutoriali dot. tego języka, bo chciałbym nauczyć się w nim robić gry" <- czy sądzisz że taki kolo zna C#? Pomyłki zdarzają się rzadko w stosunku do NIEZNAJOMOŚCI tematu, więc nie masz racji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 "Słuchajcie, znalazłem XNA i poszukuję tutoriali dot. tego języka, bo chciałbym nauczyć się w nim robić gry" <- czy sądzisz że taki kolo zna C#? Pomyłki zdarzają się rzadko w stosunku do NIEZNAJOMOŚCI tematu, więc nie masz racji. Tak, sądzę że taki "kolo" zna C#. 90% ludzi stwierdzi, iż zna. Gadanie o nauce C# staję się offtopem. (Chyba, że autor wyraźnie podkreśli, iż szuka również kursów C#). Chcesz to możemy dłużej na ten temat pogadać, ale po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi